Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil extra inzetten op scholenbouwprojecten, ook hier in Limburg.
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil extra inzetten op scholenbouwprojecten, ook hier in Limburg.

Vlaanderen voorziet bijna 4 miljoen euro voor 14 Limburgse scholenbouwprojecten

HasseltVlaanderen trekt bijna 4 miljoen euro uit voor 14 scholenbouwprojecten in Limburg. Het gaat dan zowel om renovatiewerken als nieuwbouwprojecten. “De nood aan extra capaciteit is in deze periode dan ook extra groot”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

 1. Steven Reekmans (43) is nieuwe stoker van Jenevermuseum: “Een droom die uitkomt”
  PREMIUM
  Hasselt

  Steven Reekmans (43) is nieuwe stoker van Jenevermu­se­um: “Een droom die uitkomt”

  In oktober begon de zoektocht naar een opvolger voor Jan Kempeneers, de man die het Hasseltse Jenevermuseum meer dan 30 jaar als meester-stoker liet draaien. Die opvolger is er nu, nadat meer dan 25 geïnteresseerden uit Vlaanderen én Nederland zich kandidaat stelden. Hasselaar Steven Reekmans (43) neemt de job met een gebeitelde passie voor jenever in februari over. “Die liefde begon al op mijn elfde, tijdens mijn eerste Jeneverfeesten.”
 2. The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alternatief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”
  Brasschaat/Vlaanderen

  The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alterna­tief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”

  De organisatoren van The Big Bounce, een muziekfestival in combinatie met (enorme) springkastelen, trekken dit voorjaar met hun concept naar Vlaamse scholen. Na twee succesvolle edities op het domein De Ster in Sint-Niklaas willen de broers Jan en Guy Pluym niet nog eens jaar zonder The Big Bounce. “Scholen mogen buiten de muren niets organiseren dus wij hopen hiermee een perfect alternatief aan te bieden”, klinkt het bij de broers.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw