Een archiefbeeld van de sportsite in Kiewit, waar ook een atletiekpiste is gelegen.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van de sportsite in Kiewit, waar ook een atletiekpiste is gelegen. © Karolien Coenen

Vlaanderen pompt ruim 200.000 euro in vernieuwing atletiekpiste Kiewit

HasseltVlaanderen trekt meer dan 200.000 euro aan steun uit voor de renovatie van de atletiekpiste in Kiewit. Dat maakte Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) vandaag bekend. De werken starten begin volgend jaar.

 1. Joost Venken (RoodGroen+) kampt met burn-out en stapt op als schepen: “Bijdrage voor de Hasselaar ging ten koste van mezelf”
  PREMIUM
  Hasselt

  Joost Venken (RoodGroen+) kampt met burn-out en stapt op als schepen: “Bijdrage voor de Hasselaar ging ten koste van mezelf”

  Joost Venken, Hasselts schepen voor RoodGroen+, stapt na acht jaar op als schepen. Dat laat hij zelf weten in een online afscheidsbrief. Hij kampt met een burn-out en schrijft in de brief hoe hij de afgelopen jaren “de lat voor zichzelf té hoog gelegd heeft”. Venken legt daarom zijn ambt als schepen voorgoed neer, maar blijft wel actief in de gemeenteraad.
 2. Bijna alle beschadigde lijnbussen weer hersteld na vandalisme, hinder verdwijnt stilaan
  Play
  Limburg

  Bijna alle beschadig­de lijnbussen weer hersteld na vandalisme, hinder verdwijnt stilaan

  In Limburg ondervindt het busverkeer voormiddag ernstige hinder en dan vooral in de regio Hasselt, Genk en Beringen nadat vandalen er hadden toegeslagen. Bij een honderdtal bussen werden de ventielen overgesneden met een pak lekke banden als gevolg. “Geen idee waar dit plots vandaan komt", klinkt het bij De Lijn. Intussen is de situatie genormaliseerd en moeten vertragingen zijn weggewerkt.