Het lichaam van het slachtoffer werd destijds gevonden op een wegje langs de E313
Volledig scherm
PREMIUM
Het lichaam van het slachtoffer werd destijds gevonden op een wegje langs de E313 © RTZ

Vijftiger die twee daklozen onderdak biedt bekoopt goedheid met gruwelijke dood: assisenzaak van start op 12 september

HasseltMet zijn vzw Goed ving de 56-jarige Johannes ‘Han’ Van Wordragen in zijn huurpand in Hasselt mannen op met een verslaving. In september 2018 bekocht de vijftiger die goedheid met een gewelddadige dood. Een twintiger en een dertiger moeten zich vanaf 12 september voor het hof van assisen in Tongeren verantwoorden voor de moord op de man die hen onderdak bood.

 1. LEVENSVERHAAL: Ex-speler en jeugdtrainer van Sporting Hasselt Johan Driesen (49) overleden: “Hij trok meteen de aandacht met zijn lange haren, en zeker met zijn sterke mentaliteit”
  PREMIUM
  Hasselt

  LEVENSVER­HAAL: Ex-speler en jeugdtrai­ner van Sporting Hasselt Johan Driesen (49) overleden: “Hij trok meteen de aandacht met zijn lange haren, en zeker met zijn sterke mentali­teit”

  Jeugdtrainer bij Sporting Hasselt Johan Driesen is zopas op amper 49-jarige leeftijd overleden. Driesen speelde zelf in zijn tienerjaren vier seizoenen in het eerste elftal mee, waarna hij een transfer naar STVV versierde. Een verlammend verkeersongeluk maakte een einde aan die carrière, maar zelfs een rolstoel hield Driesen niet weg van het veld. “Hij bleef altijd strijdlustig en positief, maar helaas heeft hij zijn laatste gevecht niet kunnen winnen. Dit is een enorme schok voor onze voetbalfamilie”, aldus de club.
 1. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 2. Hasseltse binnenstad vertraagt tot 20 kilometer per uur: “Trager en veiliger verkeer was wel nodig, maar dit is echt héél langzaam”
  PREMIUM
  Hasselt

  Hasseltse binnenstad vertraagt tot 20 kilometer per uur: “Trager en veiliger verkeer was wel nodig, maar dit is echt héél langzaam”

  Een maximumsnelheid van 20 kilometer per uur voor zowel automobilisten als fietsers en steppers en de volledige binnenstad die omgetoverd wordt tot woonerf waar alles op het tempo van de zwakke weggebruiker gebeurt. De Hasselaren moeten vanaf vandaag een versnelling lager schakelen, maar daar lijken de Limburgers weinig problemen mee te hebben. “Het is wat het is”, klinkt het. “En of ik met mijn elektrische fiets nu 20 of 25 per uur rijd, er hangt toch geen nummerplaat op om te flitsen.”
 3. Stad Genk zet voortaan veiligheidsdrone in om hulpdiensten te ondersteunen: “Dé manier om cruciale minuten te besparen”
  PREMIUM
  Genk

  Stad Genk zet voortaan veilig­heids­dro­ne in om hulpdien­sten te ondersteu­nen: “Dé manier om cruciale minuten te besparen”

  Stad Genk lanceert samen met telecomoperator Citymesh en S-Lim een project met een veiligheidsdrone die beelden maakt tijdens de eerste minuten bij levensbedreigende situaties. Dankzij de technologie en software van deze drone kunnen de hulpdiensten sneller en efficiënter informatie verzamelen bij incidenten. De drone wordt gestationeerd op het dak van politiezone Carma in Genk en wordt in een eerste fase door de Brandweerzone Oost-Limburg gebruikt.