Vijftien personen met alcoholintoxicatie binnengebracht op spoeddienst in Hasselt: “Dit is intriest, alsof de miserie nog niet groot genoeg is”

HasseltIn het Jessa Ziekenhuis in Hasselt werden in de nacht van vrijdag op zaterdag vijftien personen binnengebracht met een alcoholintoxicatie. De spoedartsen zijn niet te spreken over het gedrag van de feestbeesten. “Bovenop de miserie met corona vinden sommigen het ook nog nodig om onze spoedverpleegkundigen en artsen hiermee te belasten”, zucht woordvoerster Lieve Ketelslegers.

 1. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”
 2. Wouter Corstjens en Patro Eisden tonen veerkracht en winnen in Knokke: “Een wedstrijd duurt negentig minuten”
  VOETBAL EERSTE NATIONALE

  Wouter Corstjens en Patro Eisden tonen veerkracht en winnen in Knokke: “Een wedstrijd duurt negentig minuten”

  Patro Eisden heeft met een zege in Knokke een moeilijk klip omzeild. De kustploeg zette 2023 in met twee uitzeges op rij en wou nu ook de scalp van de leider. Zo ver kwam het niet. Een aanklampend Knokke kon wel de 0-1-voorsprong van Eisden uitwissen, maar in de slotfase trapte Sam Valcke in een geharrewar alsnog de zegetreffer tegen de netten. Met deze belangrijke driepunter blijft Patro trots de klassering aanvoeren. “Een wedstrijd duurt negentig minuten. Het is niet de eerste keer dat we in de slotfase de zege pakken. Het siert de ploeg dat ze risico’s durft nemen en blijft “knokken” voor de overwinning”, genoot kapitein Wouter Corstjens in het feestgewoel van de woordspeling.
 1. Dries Vanthoor vindt met een zijn draai na overstap van Audi naar BMW. Limburger wint in Dubai.

  Dries Vanthoor vindt met een zijn draai na overstap van Audi naar BMW. Limburger wint in Dubai.

  Het autosportseizoen is ondertussen al stevig onderweg, met niet alleen met twee legendarische rallywedstrijden, de Dakar en de Monte-Carlo, ook op circuit wordt er al stevig geracet. Zo won de Limburger Dries Vanthoor goed een week geleden de 24 Uur van Dubai, met de gloednieuwe BMW M4 van het Belgische team WRT. De Hasseltse broers Vanthoor zijn komend weekend ook in Daytona voor de 24-uurs in Florida.
 2. Ziekenhuizen kreunen weer onder toevloed aan patiënten: “Hier ligt dertiger al 80 dagen op intensieve. In die tijd konden we wel 40 openhartoperaties doen”
  PREMIUM

  Ziekenhui­zen kreunen weer onder toevloed aan patiënten: “Hier ligt dertiger al 80 dagen op intensieve. In die tijd konden we wel 40 openhart­ope­ra­ties doen”

  Als het van de ziekenhuizen afhangt, mag ons land gerust weer even in lockdown. Artsen en verpleegkundigen kijken onthutst naar de toevloed op intensieve zorg en vrezen dat het worstcasescenario van de statistici realiteit wordt, met 1.200 coronapatiënten op intensieve zorg over enkele weken. “Bij ons ligt een niet-gevaccineerde patiënt van ongeveer 30 jaar al 80 dagen aan de hart-longmachine. In die tijd hadden we al 40 openhartoperaties kunnen doen.”