Vijf jongeren maken 3D-muurschildering aan oud gerechtshof in Hasselt

Vijf jongeren schilderen vanaf vandaag samen met de professionele kunstenaar Larsen Bervoet een groot, abstract kunstwerk op een zijmuur van 90 vierkante meter aan het oud gerechtshof op de Havermarkt in Hasselt. Ontwikkelaar Kolmont stelt de muur ter beschikking vooraleer de site wordt omgetoverd tot  een woonproject met winkels en kantoren.

0 reacties

  1. Chroom-, nikkel- en mangaanconcentraties in Genk-Zuid blijven hoogste van Vlaanderen, maar aanwezigheid chroom neemt af: “We blijven werken aan die vooruitgang”
    PREMIUM
    Genk/Zutendaal

    Chroom-, nikkel- en mangaancon­cen­tra­ties in Genk-Zuid blijven hoogste van Vlaanderen, maar aanwezig­heid chroom neemt af: “We blijven werken aan die vooruit­gang”

    Genk meet nog altijd de grootste concentraties aan chroom, nikkel en mangaan in de omgevingslucht. Dat blijkt uit meetresultaten van de Vlaamse Milieumaatschappij (VVM) in het jaar 2020. Al is er ook een positieve evolutie: de chroomconcentraties voor de eerste maanden van 2021 zijn lager dan in diezelfde periode vorig jaar. “In de zestien jaar dat het dossier loopt, hebben we al heel wat stappen gezet. We blijven dan ook intens samenwerken met de industrie”, reageert burgemeester Wim Dries (CD&V).