.
Volledig scherm
. © videostill

Videobeelden tonen hoe dronken man met zijn fiets inrijdt op burgemeester Steven Vandeput (N-VA)

Donderdagnamiddag reed een dronken fietser met een flinke vaart in op burgemeester Steven Vandeput (N-VA) die net een interview aan het geven was aan de Limburgse nieuwszender TVL. De kabinetschef van Vandeput, Jan Wouters, kon de aanvaller neutraliseren. De Hasseltse burgemeester kwam er met wat schrammen en een blauwe plek vanaf.

 1. Prachtige paraplu’s dompelen Genks stadsplein onder in EK-sfeer
  Genk

  Prachtige paraplu’s dompelen Genks stadsplein onder in EK-sfeer

  De EK-koorts stijgt overal in ons land. Dat is ook merkbaar in Genk, waar men aan het Stadsplein voor een originele decoratie heeft gezorgd. Tientallen paraplu’s in de Belgische kleuren werden er opgehangen boven de terrasjes. Een groot scherm van de stad kan u in Genk echter niet terugvinden. Door de coronacrisis heeft het stadsbestuur er echter voor gekozen om de schermen en de bijhorende ‘Bar Parasol’ dit jaar op te bergen. Horeca-uitbaters kunnen wel rekenen op een financiële bijdrage om zelf een kleiner scherm of thematische versiering te voorzien.
 1. ‘Van krijgsgevangene tot rondewinnaar’, levensverhaal van Tongerse wielerheld in boekvorm uitgebracht
  PREMIUM
  Tongeren

  ‘Van krijgsge­van­ge­ne tot rondewin­naar’, levensver­haal van Tongerse wielerheld in boekvorm uitge­bracht

  Het levensverhaal van de Tongerse wielerheld Victor Lenaers leest als een boek. Daarom verschijnt op 24 juli ook de publicatie ‘Van krijgsgevangene tot rondewinnaar’, een ultieme ode aan de Belgische wielrennen. Lenaers won in 1921 de Tour de France in de categorie van de ‘onverzorgden’. Hij ontbrak achteraf echter vaak op erelijsten en werd ‘de vergeten Tourwinnaar’ genoemd.