De bezoekers van de Versuz hadden er de coronapas én sneltest voor over om het weekend alsnog feestelijk in te gaan.
Volledig scherm
PREMIUM
De bezoekers van de Versuz hadden er de coronapas én sneltest voor over om het weekend alsnog feestelijk in te gaan. © Christophe Beekmans

Versuz stoomt zich klaar om feestgangers met coronapas en negatieve sneltest te ontvangen: “Eigen testcentrum mét dj moet sfeer erin houden”

HasseltOok de Versuz in Hasselt maakt zich klaar om vanaf deze zaterdagavond enkel nog feestgangers met een geldige coronapas én een negatieve sneltest te ontvangen. Die test wordt net voor het betreden van de discotheek afgelegd, en dat in een speciaal testcentrum met een capaciteit van 110 bezoekers tegelijk. Zo liggen er alvast 30.000 gratis sneltesten klaar. “Zouden we hen laten betalen, dan kregen we al helemaal niemand meer over de vloer", aldus uitbater Yves Smolders.

 1. Veel interesse voor opleiding Verpleegkunde na ‘Een Echte Job’: “Iemand wou zelfs een carrièreswitch maken”
  Hasselt

  Veel interesse voor opleiding Verpleeg­kun­de na ‘Een Echte Job’: “Iemand wou zelfs een carrières­witch maken”

  Op 13 januari startte op VTM het programma ‘Een Echte Job’. Deze reeks heeft een flink Limburgs kantje, want de opleiding kregen de BV’s in de praktijklokalen van PXL-Healthcare. Vervolgens draaiden ze diensten in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Er is nu ook veel interesse in de opleiding ‘Verpleegkunde’ aan de PXL. “Een aantal studenten stellen vast dat ze in september helaas een verkeerde studiekeuze hebben gemaakt”, zegt departementshoofd Roald Nelissen.
 2. Jeroen De Beule (Red Wolves): “Knappe overwinning in Luxemburg, maar moeten zaterdag waakzaam blijven”
  handbal

  Jeroen De Beule (Red Wolves): “Knappe overwin­ning in Luxemburg, maar moeten zaterdag waakzaam blijven”

  De Belgische nationale handbalploeg is sterk op dreef. De Red Wolves konden zich plaatsen voor de tweede fase van het WK-kwalificatietoernooi. Lang genieten was niet van toepassing. De volgende opdracht is een plaats bemachtigen in de EK-kwalificatie. Donderdag werd in Luxemburg een grote stap gezet. De Red Wolves wonnen, na een uitstekende tweede helft, verdiend met 26-32.
 3. Hogeschool helpt lagereschoolleerlingen bij huiswerk
  Hasselt

  Hogeschool helpt lagere­school­leer­lin­gen bij huiswerk

  Sinds januari organiseert de PXL-STEM Academy ‘STEMaf’ op woensdagnamiddag van 13 uur tot 16 uur in Hasselt. Met degelijke huiswerkbegeleiding wil de school de kinderen van het derde tot zesde leerjaar leren studeren. “We geven ze praktische tips om hun persoonlijke ‘probleem’-vakken aan te pakken. Als beloning voor hun harde werk voorzien we erna altijd een leuke afsluitende activiteit”, zegt coördinator Mieke Vanormelingen.