Vanaf komende vrijdag kunnen Limburgers met knaldrang éindelijk weer dansen in de Versuz zoals vòòr de pandemie (archiefbeeld voor corona).
Volledig scherm
PREMIUM
Vanaf komende vrijdag kunnen Limburgers met knaldrang éindelijk weer dansen in de Versuz zoals vòòr de pandemie (archiefbeeld voor corona). © KOS

Versuz Hasselt maakt zich klaar voor volledig uitverkocht bevrijdingsfeest: “Voelt alsof we voor de allereerste keer openen”

HasseltVoor heel wat feestgangers wordt komend weekend hét bevrijdingsfeest, nu alle discotheken vanaf vrijdag eindelijk weer de deuren mogen openen. De Versuz in Hasselt maakt zich zelfs klaar voor een volledig uitverkochte, eerste discoavond met 1.800 hongerige feestvierders. “Het zal een beetje zijn alsof we Nieuwjaar dit jaar iets vroeger vieren", lacht Versuz-uitbater Yves Smolders. 

 1. 1.400 Limburgse kinderen zoeken oplossingen voor energiecrisis met Lego-robots
  Hasselt

  1.400 Limburgse kinderen zoeken oplossin­gen voor energiecri­sis met Le­go-ro­bots

  De grootste techniekwedstrijd voor jongeren tussen 11 en 14 jaar is terug. Zo brachten Voka – Kamer van Koophandel Limburg en Embuild Limburg liefst 1.400 kinderen van 40 Limburgse scholen samen aan de Hogeschool PXL voor de regiofinales van de FIRST LEGO LEAGUE. In verschillende teams bouwden de jongeren een LEGO-robot, programmeerden ze het op een wedstrijdtafel én gingen ze op zoek naar oplossingen voor de energiecrisis.
 2. Hasselt investeert 280 miljoen euro in klimaatneutraal stadspatrimonium tegen 2050: “Weg met elk gebouw dat geen beleidsdoel meer vervult of te vervuilend is”
  PREMIUM
  Hasselt

  Hasselt investeert 280 miljoen euro in klimaatneu­traal stadspatri­mo­ni­um tegen 2050: “Weg met elk gebouw dat geen beleids­doel meer vervult of te vervuilend is”

  Het Hasselts stadsbestuur heeft een duurzame vastgoedstrategie klaar om haar stadspatrimonium volledig klimaatneutraal te maken tegen 2050. Om dat te realiseren, ondergaan 63 stadsgebouwen de komende jaren een energetische renovatie of worden ze verkocht, gedeeld gebruikt of gesloopt. De 197 gebouwen die behouden blijven in het patrimonium, ondergaan nog een herevaluatie.
 3. KRC Genk Ladies neemt na de rust de maat van Zulte Waregem: “Derde plaats en 24 punten, wie had dit voor het seizoen durven voorspellen”
  vrouwenvoetbal super league

  KRC Genk Ladies neemt na de rust de maat van Zulte Waregem: “Derde plaats en 24 punten, wie had dit voor het seizoen durven voorspel­len”

  KRC Genk Ladies had aanvankelijk een kwade klant aan een fel opzittend Zulte Waregem. Na de rust gooide trainer Brepoels het systeem om en kon Genk zich echt doorzetten. Lisa Petry brak de ban met een achterwaartse kopbalgoal en Joy Kersten stelde na een fout op Luna Vanzeier de zege veilig vanop de stip. Genk blijft bevestigen en behoudt de derde plaats met vier punten voorsprong op de naaste achtervolgers.
 1. Bram Olaerts (RC Hades): “Puur op karakter konden we de drie punten in eigen huis houden tegen Berchem Sport”
  voetbal tweede nationale B

  Bram Olaerts (RC Hades): “Puur op karakter konden we de drie punten in eigen huis houden tegen Berchem Sport”

  Het werd een droomstart voor T1 Mirko Licata en zijn RC Hades in de thuiswedstrijd tegen Berchem Sport. Na amper twee minuten kon Willem Celen scoren. De thuisploeg wrong in de eerste helft een resem kansen de nek om en na de rust kwam een moedig Berchem Sport sterk opzetten. RC Hades, met op het middenveld een sterke Bram Olaerts, kon de nipte voorsprong behouden en pakt uit met een knappe vijftien op vijftien.