Vleesrestaurant BONTA is een samenwerking tussen chef-kok Jules Koninckx, slager Luc De Laet en Versuz-eigenaar Yves Smolders.
Volledig scherm
PREMIUM
Vleesrestaurant BONTA is een samenwerking tussen chef-kok Jules Koninckx, slager Luc De Laet en Versuz-eigenaar Yves Smolders. © Karolien Coenen

Versuz-eigenaar opent vleesrestaurant BONTA: “We gaan voor minder maar beter”

HasseltHasselt is met BONTA opnieuw een hotspot rijker. De Antwerpse slager Luc De Laet creëerde samen met Versuz-eigenaar Yves Smolders en chef Jules Koninckx een uniek vleesrestaurant. Limburgs horecaondernemer Maurice Vroonen neemt de leiding van de zaak die morgen opent op zich. De ingrediënten van BONTA zijn kwaliteitsvol vlees, goede muziek en achteraf een Versuz-bezoekje. “Dit is allesbehalve een klassiek steakhouse.”

 1. Hasselt bruist weer, met dank aan de Jeneverfeesten: “Drummen rond het Jenevermanneke zal voor volgend jaar zijn”
  Hasselt

  Hasselt bruist weer, met dank aan de Jenever­fees­ten: “Drummen rond het Jeneverman­ne­ke zal voor volgend jaar zijn”

  Lang geleden dat het koppenlopen was in de Hasseltse binnenstad, en daar hebben de Jeneverfeesten én de heerlijke herfstzon voor gezorgd. Met een ‘coronabandje’ kon je op alle pleinen in de stad geraken en naar hartenlust meefeesten. Zaterdagmiddag werd de jenever van kersvers stoker Steven Reekmans geproefd. De man volgt Jan Kempeneers op, die jarenlang stoker van het Jenevermuseum mocht zijn. Wij gingen naar Hasselt en lieten ons onderdompelen in de sfeer. En in een klein beetje jenever.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Helft van Limburgse Lidl-filialen gesloten door staking: “Ondanks komst van deurwaarder gaan we door, het wordt nog een hete winter”
  PREMIUM
  Genk

  Helft van Limburgse Lidl-filialen gesloten door staking: “Ondanks komst van deurwaar­der gaan we door, het wordt nog een hete winter”

  Wie vandaag naar Lidl wou gaan voor boodschappen, was eraan voor de moeite. De helft van de Limburgse filialen bleef gesloten door een staking bij het distributiecentrum in Genk. “Te hoge werkdruk", klonk het. Omdat er nog geen akkoord bereikt is, beloven de vakbonden door te gaan met acties. “We zijn woedend en geven deze keer niet op.”
 3. Bromfietser aangereden op fietspad, man in levensgevaar
  Tienen/Hasselt/Sint-Truiden

  Bromfiet­ser aangereden op fietspad, man in levensge­vaar

  Een bromfietser raakte woensdag rond 10.50 uur levensgevaarlijk gewond bij een verkeersongeval op de Sint-Truidensesteenweg in Tienen. Een auto die in de richting van Sint-Truiden reed, sloeg rechtsaf naar een tankstation. Hij kwam daarbij in aanrijding met een bromfietser die op het fietspad reed. De bromfietser, een man van 63 jaar uit Hasselt, verloor door de aanrijding zijn valhelm en liep levensgevaarlijke verwondingen op.