Wie dit jaar van de kerstsfeer wil genieten in Winterland, moet wél een coronapas kunnen voorleggen (archiefbeeld).
Volledig scherm
PREMIUM
Wie dit jaar van de kerstsfeer wil genieten in Winterland, moet wél een coronapas kunnen voorleggen (archiefbeeld). © Borgerhoff

Verplichte coronapas, meer wandelruimte en véél kerstsfeer: Winterland Hasselt stoomt zich klaar voor dertiende editie

HasseltWinterland is klaar om vanaf zaterdag 20 november tot en met zondag 9 januari het Hasseltse Kolonel Dusartplein om te bouwen tot grootste kerstmarkt van Limburg. Die kon vorig jaar niet zoals vanouds doorgaan vanwege corona, maar keert nu terug voor een dertiende editie. “Coronaproof weliswaar, want elke bezoeker moet een Covid Safe Ticket aantonen om van de kerstsfeer te kunnen genieten", waarschuwt de organisatie.

 1. Ex-volleybalspeelster Nora Horions (54) wandelt 80 kilometer voor zieke kinderen bij Tuki vzw: “Ik kreeg zelf acht maanden lang medicatie. Niets voor die kinderen doen, is geen optie”
  PREMIUM
  Hasselt

  Ex-volleybal­speel­ster Nora Horions (54) wandelt 80 kilometer voor zieke kinderen bij Tuki vzw: “Ik kreeg zelf acht maanden lang medicatie. Niets voor die kinderen doen, is geen optie”

  Een wandeltocht van 80 kilometer van Knokke-Heist naar de Panne: dat staat zaterdag op het programma van Hasseltse ex-volleybalspeelster Nora Horions (54) en haar neven Yannick (29) en Kim (36) Vanbrabant. De drie hopen zo, samen met een sleutelhangerverkoop en een gesigneerd truitje van Wout Van Aert, 7.000 euro in te zamelen voor kinderen met een levensbedreigende ziekte die Tuki vzw ondersteunt. “Zelfs één van de zwaarste schouderbreuken houdt me niet tegen om die kilometers voor hen te wandelen”, zegt Nora.
 1. Van LEF in Tessenderlo tot Prana Bio Bulk in Heusden-Zolder: Met deze 7 winkels in Limburg hou jij de maand mei plasticvrij
  PREMIUM
  Limburg

  Van LEF in Tessender­lo tot Prana Bio Bulk in Heus­den-Zol­der: Met deze 7 winkels in Limburg hou jij de maand mei plastic­vrij

  Mei Plasticvrij is een campagne waarbij je wordt aangespoord om heel de maand mei zo weinig mogelijk plastic en ander afval te verzamelen. Door je eigen afvalberg te verkleinen draag je je steentje bij aan het milieu. Om je extra te motiveren zochten wij 7 leuke zaken in Limburg voor je op die zich bewust zijn van de afvalproblematiek. Van LEF in Tessenderlo tot Prana Bio Bulk in Heusden-Zolder: Met deze Limburgse winkels hou jij de maand mei plasticvrij.