Steven Vandeput en Zuhal Demir in de TVL Studio
Volledig scherm
Steven Vandeput en Zuhal Demir in de TVL Studio © Mine Dalemans

Vandeput en Demir halen recordaantal voorkeurstemmen, maar partij krijgt klappen

Zuhal Demir haalt een persoonlijk record van 51.915 voorkeurstemmen terwijl Steven Vandeput er 35.737 haalt, ze laten Ceyssens en Beke ver achter zich. Maar hun partij krijgt klappen. Met een daling van 10,3 procent voor de Vlaamse lijst en 8,8 procent voor de  Kamer, is er geen reden voor een feestje.

 1. Sint en Caroline Rigo van Hasselts merk ‘Cent Pur Cent’ verrassen apothekers met cadeaus
  Tongeren/Genk/Hasselt/Sint-Truiden/Borgloon

  Sint en Caroline Rigo van Hasselts merk ‘Cent Pur Cent’ verrassen apothekers met cadeaus

  Het Sinterklaasfeest staat voor de deur, en ook Caroline Rigo van de Hasseltse make-uplijn Cent Pur Cent deelt cadeautjes uit. Zo bezocht ze als ‘Schmink Piet’ donderdag verschillende apotheken in Hasselt, Sint-Truiden, Borgloon en Tongeren om er een ‘relatiegeschenk' af te geven. Vrijdag trekt ze dan weer samen met Sinterklaas naar Genk, Noord-Limburg en zelfs Antwerpen.
 2. Politie en provincie vestigen extra aandacht op zichtbaarheid van zwakke weggebruikers en bromfietsers tijdens thema-actie
  Hasselt

  Politie en provincie vestigen extra aandacht op zichtbaar­heid van zwakke weggebrui­kers en bromfiet­sers tijdens the­ma-ac­tie

  In 2019 maakten fietsers maar liefst 23% uit van het totaal aantal verkeersdoden in Vlaanderen. In totaal lieten 132 zwakke weggebruikers en bromfietsers het leven. “De herfst en de winter vragen bovendien om extra oplettendheid. De donkere dagen, met vaak grillig, regenachtig weer, bemoeilijken de zichtbaarheid, zeker die van zwakke weggebruikers en bromfietsers”, klinkt het bij de provincie Limburg. “Verlichting en reflecterende kledij zijn geen overbodige luxe, maar levensreddende middelen.” Daarom start de provincie aanstaande maandag met een thema-actie, waarbij de Limburgse politiekorpsen meer controles zullen voeren op de zichtbaarheid van zwakke weggebruikers en bromfietsers.
 1. Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachtige omstaanders
  Play

  Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachti­ge omstaan­ders

 2. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto