Het is voor het eerst dat Pukkelpop het eendagsfestival ‘Hear Hear!’ organiseert, en dat belooft meteen een hete editie te worden. (Archiefbeeld Pukkelpop)
Volledig scherm
PREMIUM
Het is voor het eerst dat Pukkelpop het eendagsfestival ‘Hear Hear!’ organiseert, en dat belooft meteen een hete editie te worden. (Archiefbeeld Pukkelpop) © Joel Hoylaerts / Photo News

Van zonnecrème dispensers tot parasols voor de crew: zo zorgt Pukkelpop zondag voor verfrissing tijdens ‘Hear Hear!’

HasseltDit weekend gaan we naar temperaturen tot wel 35 graden. Ook de organisatie van Pukkelpop zet zich schrap voor een eerste en meteen hete editie van ‘Hear Hear!’ in Kiewit op zondag. “Festivalgangers mogen al zeker rekenen op voldoende drinkwater en zonnecrème dispensers over het hele terrein”, aldus Frederik Luyten, woordvoerder van Pukkelpop.

 1. IN BEELD. Eerste circulaire etalages duiken op in Hasselt
  Hasselt

  IN BEELD. Eerste circulaire etalages duiken op in Hasselt

  De eerste resultaten van het project ‘Circulair Werk(t)’ zijn zichtbaar in Hasselt. Zo zijn bij een aantal handelaars de etalages ingericht met tweedehandsmateriaal. “Dankzij de goede samenwerking tussen Kringloopwinkel Okazi en etalagiste Marie-Berthe Vanspauwen kregen zij een ‘gloednieuwe’ inrichting van hun etalage, allemaal met herbruikt materiaal. Een verbluffend resultaat”, aldus schepen van Lokale Economie Rik Dehollogne (N-VA).
 2. Ruben Janssen en Eendracht Termien nemen een prima competitiestart: “Niet gaan zweven en met beide voeten op de grond blijven”
  voetbal derde nationale B

  Ruben Janssen en Eendracht Termien nemen een prima competitie­start: “Niet gaan zweven en met beide voeten op de grond blijven”

  Eendracht Termien heeft zijn start niet gemist. De Genkse ploeg pakt 7 op 9 en prijkt na drie speeldagen samen met titelkandidaten Geel en Houtvenne op een gedeelde eerste plaats. Of we Termien ook aan het lijstje titelkandidaten mogen toevoegen? “Een promotie naar tweede afdeling leeft binnen de club, maar in eerste instantie mikken we op een eindrondeticket”, probeert centraal verdediger Ruben Janssen de druk af te houden.
 1. INTERVIEW. Jelle Engelbosch wordt tijdelijk burgemeester na Veerle Heeren-schandaal, terwijl er ook onderzoek naar hem loopt: “Nee, ik heb niets te vieren”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  INTERVIEW. Jelle Engelbosch wordt tijdelijk burgemees­ter na Veerle Hee­ren-schandaal, terwijl er ook onderzoek naar hem loopt: “Nee, ik heb niets te vieren”

  Zo gegeerd de burgemeesterssjerp meestal is, zo ‘vies' is men er tegenwoordig van in Sint-Truiden. Het tricolore lint verloor na de Heeren-saga al zijn glans, maar er ligt een pak werk op de plank. Jelle Engelbosch (N-VA) draagt de sjerp nu tijdelijk als waarnemend burgemeester, terwijl er ook een audit tegen hem loopt. “Ik weet dat er mij niks te verwijten valt.”