Vlaams minister van Onderwijs en Sport Ben Weyts en algemeen directeur PXL Ben Lambrechts testen de vernieuwde turnzaal uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister van Onderwijs en Sport Ben Weyts en algemeen directeur PXL Ben Lambrechts testen de vernieuwde turnzaal uit. © Mine Dalemans

Van sportvloeren met LED-belijning tot digitale bewegingswanden: Hogeschool PXL en Stad Hasselt pompen 410.000 euro in nieuwe sportinfrastructuur

HasseltDe Hogeschool PXL en Stad Hasselt zijn dankzij een Vlaamse investering van zo’n 410.000 euro gestart met de bouw van een multifunctioneel sportcentrum op campus Vilderstraat. De 2.400 vierkante meter aan sportvloer verdeeld over 4 sportzalen krijgt daar een grondige upgrade. Denk aan een dakrenovatie van de sportvleugel, vernieuwde sportvloeren met LED-belijning en stimulerende patronen, een digitale bewegingswand en meer. “Eenmaal deze renovatie rond is, stellen we onze vernieuwde infrastructuur graag 24 op 7 open voor het brede sportpubliek”, zegt algemeen PXL-directeur Ben Lambrechts.

 1. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 1. Gepensioneerde man (71) riskeert 18 maanden cel voor doodsbedreigingen aan minister Zuhal Demir: “ontzettend veel spijt van”
  PREMIUM
  Genk/Tongeren

  Gepensio­neer­de man (71) riskeert 18 maanden cel voor doodsbe­drei­gin­gen aan minister Zuhal Demir: “ontzettend veel spijt van”

  In 2018 stuurde een gepensioneerde zeventiger uit Bilzen die van zijn pensioen geniet in Italië, 217 haatberichten aan het partijbureau van N-VA. Een veertigtal mails waren persoonlijke dreigberichten met doodsbedreigingen aan het adres van Minister Zuhal Demir. “Het was sterker dan mezelf, maar ik heb nooit de toedracht beseft van wat ik geschreven heb,” deed de ‘getraumatiseerde’ zeventiger zijn verhaal voor de strafrechter.