‘Zin in Zomer’ keert terug in de laatste week van augustus, en ook vermaarde illustrator Carll Cneut heeft een leuke voorstelling in petto voor de Hasselaren.
Volledig scherm
PREMIUM
‘Zin in Zomer’ keert terug in de laatste week van augustus, en ook vermaarde illustrator Carll Cneut heeft een leuke voorstelling in petto voor de Hasselaren. © Michiel Devijver

Van schilderen met de kids tot koffiekletsen met Vlaanderens invloedrijkste illustratoren: zo ziet Limburgs literatuurfestival ‘Zin in Zomer’ er dit jaar uit

Hasselt/Genk/Sint-Truiden/BilzenGoed nieuws voor wie graag wegdroomt in de wereld van literatuur en illustratie, want festival ‘Zin in Zomer’ komt er weer aan. Carll Cneut, Rébecca Dautremer, Brecht Evens en tal van andere gerenommeerde auteurs en illustratoren zakken daarvoor speciaal af naar de Limburgse grootsteden. Maar bovenop Hasselt, Sint-Truiden en Genk komt daar dit jaar nog één locatie bij. Ook de Bilzenaren kunnen voortaan in het laatste weekend van augustus een literaire workshop, lezing of optreden meepikken. Onze redactie zocht alvast zes tips bij elkaar om je op weg te helpen.

  1. Sint-Truiden kleurt goud ter ere van olympisch kampioene Nina Derwael: “Klaar om haar feestelijk te ontvangen!”
    PREMIUM
    Sint-Truiden

    Sint-Trui­den kleurt goud ter ere van olympisch kampioene Nina Derwael: “Klaar om haar feestelijk te ontvangen!”

    De stad Sint-Truiden is druk in de weer om de huldiging van olympisch kampioene en stadgenote Nina Derwael voor te bereiden, nu ze net teruggekeerd is uit Tokio. Een enorm podium staat alvast klaar op de Grote Markt, en ook tal van vlaggen hangen in de lucht om de Truiense topturnster te eren. Met een gouden ‘Nina-cocktail’ en een exclusief zonnebloemboeket zorgen de Truiense ondernemers dan weer juist voor dat tikkeltje extra.