Een regenachtige dinsdag in Hasselt, maar eentje waarop mensen tóch naar buiten kwamen om opnieuw van een shopmoment te kunnen genieten.
Volledig scherm
PREMIUM
Een regenachtige dinsdag in Hasselt, maar eentje waarop mensen tóch naar buiten kwamen om opnieuw van een shopmoment te kunnen genieten. © Mine Dalemans

Van feestelijke geschenken tot kleren voor de kleinste: Hasselaren trekken naar niet-essentiële winkels (en wij shoppen mee)

HasseltNa een maandlange sluiting mogen de niet-essentiële winkels opnieuw open. Ook de Hasselaren hebben het geweten. Zij liepen afgelopen ochtend voldaan rond in de binnenstad, en zelfs de regen hield hen niet tegen. Maar wat de Hasselaren nu precies op de eerste ochtend van de nieuwe versoepelingen hebben gekocht? Wij gingen een kijkje nemen.

 1. Van Italiaanse pasta’s over pralines in blik tot gasflessen: op doortocht langs de 7 leukste automaten in Limburg
  PREMIUM
  Limburg

  Van Italiaanse pasta’s over pralines in blik tot gasflessen: op doortocht langs de 7 leukste automaten in Limburg

  Nu winkelen in deze tijden een ietwat apart uitstapje is, gaan heel wat Limburgse handelaars op zoek naar een manier om hun producten alsnog tot bij de klant te brengen. Ze werken hard aan een online webshop, starten met takeaway, of pakken uit met een coronaproof ‘grab-and-go’-systeem. Iets wat zich ook in het straatbeeld vertaalt, nu automaten als paddenstoelen uit de grond schieten. Wij gingen alvast op doortocht langs de zeven leukste automaten in Limburg.
 1. Katrien genomineerd voor zorgkundige van het jaar: “Het voorbije jaar dat was niet verplegen, dat was ploeteren”
  PREMIUM
  Dendermonde/Aalst

  Katrien genomi­neerd voor zorgkundi­ge van het jaar: “Het voorbije jaar dat was niet verplegen, dat was ploeteren”

  Katrien Lauwaet (45) uit Oudegem, al meer dan twintig jaar werkzaam in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst, is genomineerd voor de titel van zorgkundige van het jaar. Zelf blijft ze er liever bescheiden onder, al noemt ze 2020 ‘een hectisch en zwaar jaar’. “Het was behelpen en psychisch heel moeilijk”, zegt ze. “Daarom zou ik de titel liever opdragen aan alle zorgkundigen in dit land.”
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo