Boswandeling
Volledig scherm
PREMIUM
Boswandeling © Geert De Rycke

Van een kerstmarkt voor het goede doel in Bilzen tot een sprookjesachtige wandeling in Neerpelt: dit zijn onze 5 weekendtips voor Limburg

LimburgDoor de stijgende coronacijfers zijn er al heel wat activiteiten gesneuveld. Toch is het ook in coronatijden mogelijk om in het weekend ontspanning op te zoeken in Limburg. Met deze vijf tips beleef jij een coronaproof weekend boordevol leuke activiteiten.

 1. Limburg speelt cruciale rol in ontwikkeling elektrische autosport, met de Driving Force en Circuit Zolder
  autosport

  Limburg speelt cruciale rol in ontwikke­ling elektri­sche autosport, met de Driving Force en Circuit Zolder

  Het ERA Championship, een kampioenschap met elektrische eenzitters zal dit seizoen samen met het WK FIA ETCR of het WK voor elektrische toerwagens te zien zijn. De organisatie achter dat ERA-kampioenschap, de Driving Force, is Limburgs, met onder meer Dieter Vanswijgenhoven en Rudi Penders aan de knoppen. Ook Circuit Zolder, dat meer en meer een plaats opeist in de elektrische autosport, speelt een mooie rol in deze nieuwe autosportformule.
 2. Cedric Blanchart en Limburg United kansloos onderuit met 78-98 tegen Kangoeroes Mechelen: “Ondanks mijn knap debuut ben ik mee verantwoordelijk voor deze zware thuisnederlaag”
  Basketbal BNXT-league

  Cedric Blanchart en Limburg United kansloos onderuit met 78-98 tegen Kangoeroes Mechelen: “Ondanks mijn knap debuut ben ik mee verantwoor­de­lijk voor deze zware thuisneder­laag”

  Met de komst van Kangoeroes Mechelen is er altijd een speciaal gevoel bij Limburg United. Helaas zonder publiek in de Alverberg, anders hadden ze ex-kapitein en sterkhouder Wen Mukubu en T1 Kristof Michiels hartelijk ontvangen. Limburg United kreeg de laatste twee weken te kampen met coronabesmettingen en was meteen op achtervolgen aangewezen. Nooit konden de Limburgers echt een vuist maken. Enig lichtpunt was het knappe debuut van center Cedric Blanchart. United ging kansloos onderuit met 78-98.
 3. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.