Open Producenten Dag
Volledig scherm
PREMIUM
Open Producenten Dag © Flanders Food Festival

Van bier en ham tot roomijs en jam: Van deze lokale producten kan je genieten tijdens de Open Producenten Dag in Limburg

LimburgAls Vlaming gaan we sinds de coronacrisis steeds meer op zoek naar gezonde én lokale voeding. Dat is goed nieuws want lokale producten kopen, heeft alleen maar voordelen. Zo steun je de lokale economie en draag je een steentje bij in de strijd tegen klimaatverandering. In het weekend van 23 en 24 oktober zetten verschillende Vlaamse producenten hun deuren open. Zij willen iedereen de kans geven om lokale producten te leren kennen. Ontdek de producenten die deelnemen in provincie Limburg.

  1. Duo stormt woning binnen met hakmes, maar bewoners hebben niets met hen te maken: celstraf en fikse schadevergoeding
    Zonhoven

    Duo stormt woning binnen met hakmes, maar bewoners hebben niets met hen te maken: celstraf en fikse schadever­goe­ding

    Op 15 mei 2019 stormde een duo een woning in Zonhoven binnen met een hakmes en een lange stok. Ze wilden de bewoners een lesje leren inzake de verkoop van een witte Audi, maar stelden vast dat die mensen daar totaal niets mee te maken hadden. De twee daders waren onder invloed van drugs en hadden wellicht last van waanbeelden. Een 33-jarige man uit Genk krijgt daarvoor 16 maanden met uitstel, zijn 35-jarige kompaan uit Zonhoven krijgt bij verstek 2 jaar cel. De bewoners werden stevig aangepakt en iemand liep zelfs een linkeronderarmbreuk op. Die man krijgt een provisionele vergoeding van 3.000 euro. De kinderen waren ook geschrokken. Samen met andere slachtoffers krijgen zij 3.450 euro schadevergoeding.