Hasselt wil de digitale kloof wegwerken en lanceert daarom een nieuw, digitaal inclusiebeleid.
Volledig scherm
Hasselt wil de digitale kloof wegwerken en lanceert daarom een nieuw, digitaal inclusiebeleid. © John Schnobrich (Unsplash)

Van betaalbaar internet tot openbare computerruimtes: stad rolt digitaal inclusiebeleid uit

HasseltTijdens de coronacrisis was de noodzakelijke overgang naar digitale middelen niet voor iedereen even eenvoudig. Hasseltse schepenen Dymfa Meynen (N-VA) en Frank Dewael (Open VLD) willen die digitale kloof verkleinen, met een nieuw inclusiebeleid gericht tot volwassenen, jongeren en kinderen. 

  1. JFT Engineering behaalt twee zeges met Clio RS in Zolder
    autosport

    JFT Enginee­ring behaalt twee zeges met Clio RS in Zolder

    De start van het nationale raceseizoen op Circuit Zolder met de Belcar Sprint Cup en het Belcar Endurance Championship is achter de rug. Op 14 en 15 mei vond op Circuit Zolder het New Race Festival plaats, dat ook zijn 40ste verjaardag vierde. Op het programma stond niet alleen de opener van het Belgische uithoudingskampioenschap, maar ook de eerste sprintraces van de Belcar Sprint Cup en die trakteerden de toeschouwers ook op heel wat spektakel. JFT Engineering behaalde met de snelle Renault Clio RS niet alleen een zege en een derde plaats in het sprintkampioenschap, maar won bovendien in de klasse TB van het Belcar Endurance Championship.