De actie in het Stadspark.
Volledig scherm
De actie in het Stadspark. © RV

Vakbondsactie aan Stadspark vraagt aandacht voor de zorgsector: “Zorg ook voor ons”

HasseltACOD LRB Limburg en ACV Openbare diensten kwamen maandagvoormiddag samen in het Hasselts Stadspark om aandacht te vragen voor de zorg. De actie verliep solidair met een actie in Brussel. “De concrete noden zijn voor ons duidelijk: meer contracturen (voltijds), betere loon- en arbeidsvoorwaarden, betere balans werk-privé, meer personeel, geen privatiseringen én geen financiële wurggrepen of besparingen die een goede zorg hypothekeren”, stelt Frank Hoste, gewestelijk bestendig secretaris bij ACOD LRB Limburg. 

  1. Wouter Beke bezoekt testcentrum Hasselt: “Nieuwe teststrategie maakt dat we het hier goed aankunnen, maar in het ziekenhuis daalt de veerkracht elke dag”
    Hasselt

    Wouter Beke bezoekt testcen­trum Hasselt: “Nieuwe teststrate­gie maakt dat we het hier goed aankunnen, maar in het ziekenhuis daalt de veerkracht elke dag”

    Sinds 10 januari gelden nieuwe quarantaine- en testregels en dus kwam Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) vrijdag een kijkje nemen in het testcentrum aan het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. “Door de nieuwe strategie is het hier weer een pak rustiger en kunnen we het goed aan", klinkt het. “Momenteel betekent dat dat we zo'n 500 testen per dag afnemen waarvan ongeveer de helft positief is.”