Jean Lambrecks en zijn vrouw in een eerdere reportage bij Telefacts (archiefbeeld).
Volledig scherm
PREMIUM
Jean Lambrecks en zijn vrouw in een eerdere reportage bij Telefacts (archiefbeeld). © VTM nieuws

Vader van Eefje Lambrecks wil film over zaak-Dutroux stoppen: “De regisseur beseft niet hoe hij ons hiermee tegenwerkt”

HasseltDe Brusselse regisseur Fabrice Du Welz (48) waagt zich volgende zomer aan een film gebaseerd op de zaak-Dutroux en dat is in het verkeerde keelgat geschoten bij Jean Lambrecks, de vader van de vermoorde Eefje. “Het zal fictie zijn, geïnspireerd op een trauma dat iedereen met zich meedraagt", verklaarde Du Welz eerder in onze krant, maar volgens Lambrecks draagt dit net bij tot een zoveelste foute interpretatie van een complexe zaak met nog steeds veel vragen. Dat hij zelfs niet gecontacteerd werd, vindt hij ronduit onbeleefd.

 1. REPORTAGE. Hoe één jaar Quartier Bleu aanslaat bij de Hasselaar: “Opening in mineur, maar met meer dan 3 miljoen bezoekers eindelijk op koers”
  PREMIUM
  Hasselt

  REPORTAGE. Hoe één jaar Quartier Bleu aanslaat bij de Hasselaar: “Opening in mineur, maar met meer dan 3 miljoen bezoekers eindelijk op koers”

  Sinds de zomer van 2020 heeft de Hasseltse binnenstad er met Quartier Bleu een splinternieuwe winkel-, woon- én horecaboulevard bij. Liefst 87 procent van alle winkels en horecazaken is al volledig ingenomen, en ook de gloednieuwe ‘Pontoon’-appartementen met uitzicht op het water worden op 24 oktober gelanceerd. Al blijft de vraag hoe de volledig omgevormde boulevard met een prijskaartje van 200 miljoen euro na één jaar door de Hasselaren wordt gesmaakt.
 2. INTERVIEW. Jente Pironet (30) en zijn docent zang: “Bij hem was ik niet gewoon een nummertje was en kon ik mezelf zijn”
  PREMIUM
  Aarschot

  INTERVIEW. Jente Pironet (30) en zijn docent zang: “Bij hem was ik niet gewoon een nummertje was en kon ik mezelf zijn”

  Jente Pironet is vandaag gekend als frontman - naast frontvrouw Sarah Pepels - van Portland. Onlangs was de band nog te zien in het tv-programma The Best Of met hun prachtige cover ‘somewhere along the way’. Aan talent geen gebrek. Dat kon hij ontwikkelen in PXL Hasselt, iets waar hij de school - en vooral docent Anton Walgrave - enorm dankbaar voor is. “Ik heb veel geleerd, vooral dat gevoel belangrijk is. Daarbovenop lag alles in de PXL binnen handbereik. Als je die school niet hebt en je moet zo beginnen zoeken, hoe begin je er dan aan?”
 3. Jessa Ziekenhuis leidt personeelsleden op tot experts in seksualiteit: “Patiënten blijven nog te vaak met vragen rond dat thema zitten”
  PREMIUM
  Hasselt

  Jessa Ziekenhuis leidt personeels­le­den op tot experts in seksuali­teit: “Patiënten blijven nog te vaak met vragen rond dat thema zitten”

  Vanaf 2022 wil het Jessa Ziekenhuis op elke afdeling een verpleegkundige die gespecialiseerd is in seksualiteit. Daarvoor zullen de verpleegkundigen een opleiding moeten volgen bij een seksuoloog. Het nieuwe project werd niet toevallig voorgesteld op de Dag tegen Kanker. “Een kankerbehandeling is vaak heel ingrijpend in het seksleven van patiënten", vertelt seksuologe Kristel Mulders.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?