De huidige vaccinatieruimte op de Park H-site in Hasselt is achteraf gezien toch te klein, dus krijgt de organisatie extra ruimte bij.
Volledig scherm
PREMIUM
De huidige vaccinatieruimte op de Park H-site in Hasselt is achteraf gezien toch te klein, dus krijgt de organisatie extra ruimte bij. © Karolien Coenen

Vaccinatiecentrum Hasselt krijgt tóch extra ruimte om 35.000 prikken rond te krijgen: “Vooral cruciaal voor grote groep 65-plussers”

HasseltVrijdag wordt de knoop samen met alle lokale besturen en de Eerstelijnszone Herkenrode officieel doorgehakt, maar het is zo goed als zeker dat het Hasseltse vaccinatiecentrum volgende week extra ruimte bijkrijgt. Dat bevestigt programmatiemanager Olivier Hoogmartens. Het kleinschalige vaccinatiecentrum kan met die extra ruimte omschakelen van 90 prikjes per uur naar liefst het dubbele.

  1. Hasselts vaccinatiecentrum deelt nog 120.000 boosterprikken uit tot eind april 2022: “‘Gewone’ burger komt vanaf januari aan de beurt”
    PREMIUM
    Hasselt

    Hasselts vaccinatie­cen­trum deelt nog 120.000 booster­prik­ken uit tot eind april 2022: “‘Gewone’ burger komt vanaf januari aan de beurt”

    Het Hasseltse vaccinatiecentrum zal, met het akkoord over de derde boosterprik voor iedereen, nog 120.000 burgers over de vloer krijgen tot eind april 2022. Mogelijk komen daar de verplichte vaccinatie voor het zorgpersoneel en de eerste prik voor kinderen bij, terwijl het vaccinatiecentrum één maand geleden nog naar een kleinere ruimte op Park H verhuisde. Toch blijft de organisatie kalm onder de toenemende druk. “Ook voor deze nieuwe stap in de vaccinatiestrategie ligt ons plan van aanpak klaar", zo klinkt het.