Het We R Young-festival in Hasselt werd stilgelegd na verschillende meldingen van 'needle spiking'.
Volledig scherm
Het We R Young-festival in Hasselt werd stilgelegd na verschillende meldingen van 'needle spiking'. © Marco Mariotti

“Urineresultaten zijn allemaal negatief”: geen concrete aanwijzingen van 'needle spiking' op Hasselts festival

HasseltVan de vier tienermeisjes die woensdagavond in het Jessaziekenhuis zijn opgenomen na een mogelijk incident met ‘needle spiking’ op het festival ‘We R Young’ is niemand geïntoxiceerd met drugs. Eén meisje meende een prik te hebben gevoeld, maar een effectieve verwonding blijkt niet zichtbaar en is moeilijk te achterhalen. “De secundaire gevolgen zoals flauwvallen en hyperventileren door paniek op zo’n festival zijn evenzeer ernstig te nemen”, zegt hoofdarts Jos Vandekerkhof van het Jessaziekenhuis. Op last van het parket van Limburg zijn 5 bloedstalen afgenomen voor verder toxicologisch onderzoek.

17 reacties

 • Luc Vanderkelen

  1 maand geleden
  Remenber de massahysterie ergens eind jaren 90 met Coca Cola
 • carine vansteenkiste

  1 maand geleden
  Ik vraag mij af of het nodig is dat er al festivals zijn voor 12 tot 16 jarigen. Zo kan men verder gaan en deze al organiseren voor 10 tot 12 jarigen. Men kan er precies niet vroeg genoeg aan beginnen.
 • Danny Bottelier

  1 maand geleden
  Ik vraag me af waarom iemand dat zou doen. De dader moet spuiten kopen en product om er in te doen en wat levert het op voor hem/haar/x?
 • Berle Boffums

  1 maand geleden
  Inderdaad, pure massahysterie. Herinner u de nachtspelen bij scouts of chiro. Iemand meende in het bos een schim te zien, en 30 minuten later had de ganse groep een "weerwolf" gespot.
 • Wim Offermans

  1 maand geleden
  Ze waren wel op tijd thuis, zonder morren.