De lichtinstallatie van videokunstenaar Nele Fack brengt tijdens de eerste Kunstennacht op 16 september de historische gevel van Modemuseum Hasselt tot leven.
Volledig scherm
De lichtinstallatie van videokunstenaar Nele Fack brengt tijdens de eerste Kunstennacht op 16 september de historische gevel van Modemuseum Hasselt tot leven. © Modemuseum Hasselt

Unieke lichtinstallatie brengt gevel van Modemuseum Hasselt binnenkort tot leven

HasseltOp de Kunstennacht op 16 september komt de statige, historische gevel van Modemuseum Hasselt voor het eerst tot leven. Een unieke lichtinstallatie van videokunstenaar Nele Fack, begeleid door opzwepende beats, voert je mee naar een dynamisch universum vol beweging, jeugdigheid, sport en mode. “Met deze primeur zetten we het museum extra in de schijnwerpers en willen we nog meer mensen verleiden tot een bezoek”, zegt schepen van Cultuur Joost Venken (RoodGroen+).

 1. 

Lens Annab scoort tweemaal en bezorgt Eendracht Mechelen a/d Maas eerste zege: “Operatie redding is ingezet”

  Lens Annab scoort tweemaal en bezorgt Eendracht Mechelen a/d Maas eerste zege: “Operatie redding is ingezet”

  Hekkensluiter Eendracht Maasmechelen heeft zijn eerste driepunter van het seizoen beet. De Maaslanders toonden zich in en tegen Juve Hasselt de sterkste ploeg en bogen in het laatste kwartier een vroege achterstand om in een 1-2 overwinning. Lens Annab scoorde beide treffers en kroonde zich tot matchwinnaar. Juve Hasselt dat dit seizoen thuis nog niet kon winnen, bleef met een serieuze kater achter.
 2. Valentin weigerde vaccin, maar keek vervolgens de dood in de ogen: “Zonder de goede zorgen in het ziekenhuis was ik er niet meer geweest”
  Tongeren

  Valentin weigerde vaccin, maar keek vervolgens de dood in de ogen: “Zonder de goede zorgen in het ziekenhuis was ik er niet meer geweest”

  Valentin Roosen vocht de afgelopen weken tegen het coronavirus in het AZ Vesalius in Tongeren. De uitgeweken Limburger won de strijd, al moet hij mogelijk wel een longtransplantatie ondergaan. De 56-jarige Valentin weigerde aanvankelijk het vaccin, maar doet nu een oproep om dat slechte voorbeeld niet te volgen. “Ik heb me wat te veel laten leiden door negatieve berichten”, blikt hij terug.
 1. Hasselts vaccinatiecentrum deelt nog 120.000 boosterprikken uit tot eind april 2022: “‘Gewone’ burger komt vanaf januari aan de beurt”
  PREMIUM
  Hasselt

  Hasselts vaccinatie­cen­trum deelt nog 120.000 booster­prik­ken uit tot eind april 2022: “‘Gewone’ burger komt vanaf januari aan de beurt”

  Het Hasseltse vaccinatiecentrum zal, met het akkoord over de derde boosterprik voor iedereen, nog 120.000 burgers over de vloer krijgen tot eind april 2022. Mogelijk komen daar de verplichte vaccinatie voor het zorgpersoneel en de eerste prik voor kinderen bij, terwijl het vaccinatiecentrum één maand geleden nog naar een kleinere ruimte op Park H verhuisde. Toch blijft de organisatie kalm onder de toenemende druk. “Ook voor deze nieuwe stap in de vaccinatiestrategie ligt ons plan van aanpak klaar", zo klinkt het.