Jessa ziekenhuis Hasselt
Volledig scherm
Jessa ziekenhuis Hasselt © Mine Dalemans

Uitstel van niet-dringende zorg komt hard binnen bij Jessa Ziekenhuis: “Vierde golf voelt zwaarder aan dan de eerste”

HasseltDe oproep van de overheid om alle niet-dringende zorg per direct met 2 weken uit te stellen, komt hard binnen bij het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Dat zegt algemeen directeur Yves Breysem. “Het is echt een flashback naar de eerste golf. Het beperken van onze sociale contacten is nu écht aan de orde om nog strengere maatregelen te voorkomen.”

 1. Ziekenhuizen kreunen weer onder toevloed aan patiënten: “Hier ligt dertiger al 80 dagen op intensieve. In die tijd konden we wel 40 openhartoperaties doen”
  PREMIUM

  Ziekenhui­zen kreunen weer onder toevloed aan patiënten: “Hier ligt dertiger al 80 dagen op intensieve. In die tijd konden we wel 40 openhart­ope­ra­ties doen”

  Als het van de ziekenhuizen afhangt, mag ons land gerust weer even in lockdown. Artsen en verpleegkundigen kijken onthutst naar de toevloed op intensieve zorg en vrezen dat het worstcasescenario van de statistici realiteit wordt, met 1.200 coronapatiënten op intensieve zorg over enkele weken. “Bij ons ligt een niet-gevaccineerde patiënt van ongeveer 30 jaar al 80 dagen aan de hart-longmachine. In die tijd hadden we al 40 openhartoperaties kunnen doen.”
 2. Vijftien personen met alcoholintoxicatie binnengebracht op spoeddienst in Hasselt: “Dit is intriest, alsof de miserie nog niet groot genoeg is”
  Play
  Hasselt

  Vijftien personen met alcoholin­toxi­ca­tie binnenge­bracht op spoed­dienst in Hasselt: “Dit is intriest, alsof de miserie nog niet groot genoeg is”

  In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt werden in de nacht van vrijdag op zaterdag vijftien personen binnengebracht met een alcoholintoxicatie. De spoedartsen zijn niet te spreken over het gedrag van de feestbeesten. “Bovenop de miserie met corona vinden sommigen het ook nog nodig om onze spoedverpleegkundigen en artsen hiermee te belasten”, zucht woordvoerster Lieve Ketelslegers.