Studente Aurélie Vanheel kreeg een presentje van vicerector Wanda Guedens, omdat zij zich als eerste inschreef voor één van de gloednieuwe masters.
Volledig scherm
Studente Aurélie Vanheel kreeg een presentje van vicerector Wanda Guedens, omdat zij zich als eerste inschreef voor één van de gloednieuwe masters. © Mine Dalemans

UHasselt start inschrijvingen en wekt meteen interesse voor vijf gloednieuwe opleidingen

HasseltVandaag zijn de inschrijvingen op de UHasselt gestart. De universiteit start het volgende academiejaar meteen met vijf gloednieuwe opleidingen, waarvan één Bachelor en vier Masters. “Deze studierichtingen ontbraken nog in de regio, dus we zijn zeer tevreden dat we hiermee een nieuwe generatie studenten kunnen verwelkomen”, klinkt het. 

 1. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.