Limburgse gedeputeerde van Economie Tom Vandeput (links) en professor aan de UHasselt Bert Op ‘t Eijnde (rechts) in het kader van een uniek stamcelonderzoek.
Volledig scherm
Limburgse gedeputeerde van Economie Tom Vandeput (links) en professor aan de UHasselt Bert Op ‘t Eijnde (rechts) in het kader van een uniek stamcelonderzoek. © UHasselt

UHasselt partner in uniek onderzoek: “Kan stamceltherapie helpen om spiermassa en spierkracht te herstellen?”

HasseltKan stamceltherapie helpen om spierkrachtverlies bij chronische patiënten, kankerpatiënten en ouderen tegen te gaan? Op die vraag zoekt UHasselt samen met Belgische, Nederlandse en Duitse onderzoekspartners een antwoord binnen het GYM, het euregionale Interregproject dat kan rekenen op een totaalbudget van 3 miljoen euro. 

 1. “OCMW krijgt veel vraag naar financiële hulp”: Genk verdubbelt energiepremie naar 420 euro voor meest kwetsbare inwoners
  Genk

  “OCMW krijgt veel vraag naar financiële hulp”: Genk verdubbelt energiepre­mie naar 420 euro voor meest kwetsbare inwoners

  Met een reeks nieuwe maatregelen gaat stad Genk de steeds toenemende energiearmoede aanpakken. Reden is het hoog aantal vragen voor financiële hulp bij het Sociaal Huis Portavida, het vroegere OCMW. Voor de Genkse huishoudens die de energiefacturen niet kunnen betalen, verdubbelt de jaarlijkse energiepremie van 210 euro naar 420 euro indien ze in aanmerking komen.
 2. Niels Marnegrave en Limburg United zwaar onderuit bij Donar Groningen: “Hebben een mooi seizoen niet in schoonheid kunnen afsluiten”
  Basketbal BNXT League

  Niels Marnegrave en Limburg United zwaar onderuit bij Donar Groningen: “Hebben een mooi seizoen niet in schoonheid kunnen afsluiten”

  In de derde ronde van de BNXT play-offs verloor Limburg United thuis met acht punten verschil van Donar Groningen. In de MartiniPlaza moesten de boys van T1 Raymond Westphalen top zijn om te kunnen doorstoten. Het werd een leuke, aantrekkelijke eerste helft met twee teams aan elkaar gewaagd. Na de rust viel United als een kaartenhuis in elkaar. De bommen van Donar vlogen vlot binnen en onder de ring was uitblinker Thomas Koenis niet af te stoppen. Het werd uiteindelijk een zware 110-88-nederlaag.
 3. Op huizenjacht in… Kwaadmechelen: “Relatief goedkoop in vergelijking met buurgemeenten, maar dat merk je aan de vraag”
  PREMIUM
  Ham

  Op huizen­jacht in… Kwaadmeche­len: “Relatief goedkoop in vergelij­king met buurgemeen­ten, maar dat merk je aan de vraag”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Kwaadmechelen, waar de relatief lage prijzen veel gegadigden lokken. “Ook steeds meer ondernemers en winkelketens komen naar Kwaadmechelen.”
 1. Zo VeloVeilig is Hasselt: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Hasselt

  Zo VeloVeilig is Hasselt: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Hasselt hebben 155 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.