Onderzoekster Marijke Jozefczak (links) en prof. dr. Ann Cuypers (rechts) van Universiteit Hasselt werken samen aan een ‘bodemverbeteraar’ voor de fruitteelt.
Volledig scherm
PREMIUM
Onderzoekster Marijke Jozefczak (links) en prof. dr. Ann Cuypers (rechts) van Universiteit Hasselt werken samen aan een ‘bodemverbeteraar’ voor de fruitteelt. © Mine Dalemans

UHasselt en ILVO testen bodemverbeteraar van organische afvalstoffen in aardbeiteelt: “Hét ecologisch alternatief voor potgrond”

Sint-Truiden/HasseltIn het Proefcentrum Fruit in Sint-Truiden testen onderzoekers van de UHasselt en het Instituut voor Landbouw-, visserij-, en voedingsonderzoek (ILVO) een nieuwe ‘bodemverbeteraar’ voor de teelt van zacht fruit. De verbeteraar bestaat uit afvalstoffen zoals mest, hout- en groenafval die men op hoge temperatuur verhit. “Kortom, een product dat een véél ecologischer alternatief kan zijn voor de huidige potgrond, en zo de fruitteelt kan verduurzamen”, aldus Marijke Jozefczak van UHasselt en Bart Vandecasteele van ILVO.