De studenten denken na over een businessplan voor hun eerste onderneming.
Volledig scherm
De studenten denken na over een businessplan voor hun eerste onderneming. © Mine Dalemans

Twintigtal studenten sluit zich op in kantoren van Voka voor hackathon

Zaterdagmorgen heeft een twintigtal studenten uit Hasselt zich laten opsluiten in de kantoren van Voka – KvK. Tot zondagavond verbleven ze er,  afgesloten van de buitenwereld, zonder toegang tot sociale media. De zogenaamde ‘Ondernemingshackathon’ moet uiteindelijk leiden tot een businessplan.

 1. Yannick Desiron (Limburg United): ”Kwalificatie voor Kangoeroes Mechelen is terecht, maar wij hebben toch iets rechtgezet”
  Basketbal EML

  Yannick Desiron (Limburg United): ”Kwalifica­tie voor Kangoeroes Mechelen is terecht, maar wij hebben toch iets rechtgezet”

  Voor het eerst in de geschiedenis gaat Kangoeroes Mechelen, het team van de Limburgse voorzitter Luc Katra, naar de halve finale van de Beker van België, waar ze uitkomen tegen Leuven Bears. De kwalificatie werd vrijdag in Limburg afgedwongen, want United toonde een totaal ander gezicht in Mechelen en won verdiend met 68-71. Absolute uitblinker werd Yannick Desiron die topschutter werd met 19 punten en goed was voor 12 rebounds. Op de persconferentie was thuiscoach Paul Vervaeck niet echt tevreden.
 2. Sportief verantwoordelijke Danny Ceyssens (Termien): “Stopzetting competitie was de enig mogelijke optie, maar de voorbereiding van het nieuwe seizoen starten we sowieso vroeger”
  Voetbal Derde nationale B

  Sportief verantwoor­de­lij­ke Danny Ceyssens (Termien): “Stopzet­ting competitie was de enig mogelijke optie, maar de voorberei­ding van het nieuwe seizoen starten we sowieso vroe­ger”

  Wat iedereen verwachtte, is nu eindelijk een feit. De crisiscel van de KBVB heeft beslist om definitief een streep te trekken onder het amateurvoetbal van dit seizoen. Dit betekent dat alle uitslagen en rangschikkingen worden geschrapt en dat er dit seizoen geen kampioenen, stijgers of dalers zijn. Enkel de profcompetities in 1A, 1B en de Super League in het vrouwenvoetbal worden nog uitgespeeld. Ook het jeugdvoetbal beneden U13 blijft mogelijk.
 1. Wandelaars zitten dagenlang in extreem weer vast op berg
  Play

  Wandelaars zitten dagenlang in extreem weer vast op berg

 2. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten