De Koning Albertstraat is afgesloten, hulpdiensten zijn ter plaatse.
Volledig scherm
De Koning Albertstraat is afgesloten, hulpdiensten zijn ter plaatse. © GLH

Twintiger opgepakt nadat hij man tegen zijn wil vasthoudt en zich verschanst in appartement in Hasselt: straat urenlang afgesloten

HasseltBij een incident in het centrum van Hasselt is vanmorgen een 23-jarige man uit Maaseik gearresteerd. Dat maakte persmagistraat Dorien Vanderheiden van het parket van Limburg bekend. De speciale eenheden van de federale politie uit Brussel en het bijzonder bijstandsteam SAU-TIG uit Limburg werden ingeschakeld omwille van de gevaarlijke en onrustwekkende situatie. De winkelstraat Koning Albertstraat, de Cellebroedersstraat, de Ridder- en Kleine Ridderstraat en de Havermarkt werden urenlang afgesloten.

  1. Zwembadoplichter opgepakt na ‘uitstap' in Genk
    Schoten/Schilde/Antwerpen/Genk

    Zwembadop­lich­ter opgepakt na ‘uitstap' in Genk

    De vermeende ‘zwembadoplichter’ Petrus Leistra zit in de cel. Hij zou afgelopen weekend opgepakt zijn in Genk, zo schrijft GVA. De vijftiger werd begin dit jaar nog veroordeeld tot één jaar cel wegens oplichting, fraude en witwassen in een ander dossier, maar wordt ook beschouwd als de spilfiguur in het dossier van Whoppa Pool, waarbij mensen zwembaden bestelden en grotendeels betaalden, maar die werden nooit geplaatst.