Op de dag van de hevige Pukkelpopstorm in 2011 bood Hasselaar Willem (links) samen met zijn gezin onderdak aan tientallen festivalgangers.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de dag van de hevige Pukkelpopstorm in 2011 bood Hasselaar Willem (links) samen met zijn gezin onderdak aan tientallen festivalgangers. © Bart Borgerhoff

Tien jaar na Pukkelpopdrama. Hasseltse familie ving tientallen natgeregende tieners op: “Opeens lag ons huis vol festivalgangers”

“Mogen wij jullie vaste telefoon gebruiken om mama en papa op te bellen?”. Met die vraag stond exact tien jaar geleden een gigantische groep tieners aan de deur van Willem De Wever (55) en zijn vrouw Christel (55). Allemaal waren ze van de Pukkelpopweide weggevlucht, slechts enkele minuten nadat de felle storm losbarstte. Tenten werden omvergeblazen, de wei en de straten eromheen stonden blank. Maar bij het Hasseltse koppel waren ze veilig. “Eén tiener in volle paniek moesten we zelfs tot aan de douche begeleiden.”

  1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
    Spaargids.be

    Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

    De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.