Hogeschool PXL pakt uit met een 'kotbox' met maaltijden en tussendoortjes voor haar blokkende studenten.
Volledig scherm
Hogeschool PXL pakt uit met een 'kotbox' met maaltijden en tussendoortjes voor haar blokkende studenten. © Hogeschool PXL

Studeren én koken onmogelijk? Hogeschool PXL verrast met ‘kotbox’ tijdens de blok

HasseltVoor de studenten die geen tijd hebben om tijdens de blok én te studeren én te koken, komt de Hogeschool PXL met een oplossing: de ‘kotbox’. Daarin zitten drie maaltijden, drie tussendoortjes en een flesje van anderhalve liter water dat de diensten Stuvo en Catering vanaf deze week in een doos aan kot levert.

 1. Woonzorgcentrum Katharinadal start morgen met vaccineren: “Knuffels komen eindelijk dichterbij”
  Hasselt

  Woonzorg­cen­trum Katharina­dal start morgen met vaccineren: “Knuffels komen eindelijk dichterbij”

  Komende zaterdag omstreeks 13 uur zullen de bewoners van woonzorgcentrum Katharinadal in Hasselt hun eerste prik tegen het coronavirus mogen verwachten. Voor directeur van het woonzorgcentrum Kristof Vervloesem is het een cruciaal moment om weer hoopvol te kunnen uitkijken naar de toekomst. In een open brief spreekt hij de bewoners moed toe, en hoop op een mooier leven. “Elk vaccin brengen de knuffels eindelijk weer dichterbij.”
 1. Ondernemer die diploma vervalste, is nu zaakvoerder op Leuvense Oude Markt: “Ik ben vastgelopen in de leugens”
  PREMIUM
  Beringen/Hasselt/Leuven

  Ondernemer die diploma vervalste, is nu zaakvoer­der op Leuvense Oude Markt: “Ik ben vastgelo­pen in de leugens”

  Een jonge Limburgse ondernemer vertelde in 2018 thuis fier dat hij zijn diploma aan de UCLL had behaald en ging vervolgens aan de slag als instructeur B in de sportwereld. De jongeman bleek echter te hebben gelogen over zijn diploma en reed zich uiteindelijk vast in de leugens. Hij riskeert tien maanden cel en een boete van 1.600 euro. Vandaag is hij zaakvoerder op de Oude Markt in Leuven en kijkt hij met veel spijt terug op de feiten.
 2. Dennis (32) start fitnesszaak op zonder uitzicht op versoepelingen: “Hygiëne is in deze sector altijd al belangrijk geweest”
  PREMIUM
  Neerpelt/Genk

  Dennis (32) start fitness­zaak op zonder uitzicht op versoepe­lin­gen: “Hygiëne is in deze sector altijd al belangrijk geweest”

  Het zijn momenteel geen prettige tijden voor liefhebbers van fitness. Het coronavirus hield deze zaken al een groot deel van 2020 gesloten en momenteel is er zelfs geen uitzicht op een heropening. Toch houdt dat Dennis Van Samang (32) uit Neerpelt niet tegen om een nieuwe zaak te openen in Genk. “Het geloof is zo groot dat ik de sprong durf wagen”, vertelt de sportieveling.
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is