Frederic Exelmans en Leroy Castermans met hun bord vol groenten, kip en zalm. "Wij eten vaak gezond, dus de frieten missen we niet erg."
Volledig scherm
Frederic Exelmans en Leroy Castermans met hun bord vol groenten, kip en zalm. "Wij eten vaak gezond, dus de frieten missen we niet erg." © Foto Borgerhoff

Studenten lusten 'frietloze week' niet

HASSELTHet studentenrestaurant van Hogeschool PXL heeft deze week heel wat minder bezoekers. Dat heeft niets te maken met een daling van de voedselkwaliteit, maar alles met de tijdelijke verbanning van gefrituurde snacks. Zo verloor het restaurant maar liefst 15 procent van zijn klanten door de 'frietloze week'.

 1. Celstraf met uitstel voor bezit en verkoop van drugs
  Hasselt

  Celstraf met uitstel voor bezit en verkoop van drugs

  Een 40-jarige vluchteling van Russische afkomst krijgt een celstraf van achttien maanden met uitstel voor het bezit en de verkoop van heroïne en het bezit van cannabis in Hasselt. De man werd dit voorjaar betrapt en was eerder door de rechtbank van Hasselt al veroordeeld voor diefstallen. Hij krijgt een uitstel van zijn straf voor drie jaar en moet zich houden aan bepaalde voorwaarden. Zo moet hij elk contact met het drugsmilieu vermijden.
 2. Colombiaanse dievenbende die universiteiten teisterde, riskeert tot drie jaar cel: “Een laptopdiefstal tijdens de examens veroorzaakt veel overlast”
  Hasselt

  Colombiaan­se dievenben­de die universi­tei­ten teisterde, riskeert tot drie jaar cel: “Een laptopdief­stal tijdens de examens veroor­zaakt veel overlast”

  Een Colombiaanse dievenbende met vijf leden vanaf 22 jaar teisterde een tijdlang de Vlaamse universiteiten. De Zuid-Amerikanen stonden op de loer en tijdens de (middag)pauzes gingen ze aan de haal met achtergebleven laptops van studenten en medewerkers. Aan de Hasseltse universiteit liepen ze tegen de lamp. Vier leden riskeren 36 maanden cel, één Colombiaan kijkt aan tegen 30 maanden cel.
 1. Hasseltse juweelkunstenaar Diane Pacholski neemt ‘Handmade in Belgium’-label van Unizo in ontvangst
  Hasselt

  Hasseltse juweelkun­ste­naar Diane Pacholski neemt ‘Handmade in Belgium’-la­bel van Unizo in ontvangst

  Sinds vandaag krijgt het werk van de Hasseltse juweelkunstenaar Diane Pacholski (45) de stempel ‘Handmade in Belgium’ van Unizo Limburg. Daarmee wil de vereniging ambachtelijke ondernemers en hun kwaliteitsproducten in de kijker zetten. “De juweelcreaties van Pacholski passen perfect in dit plaatje”, aldus gedelegeerd bestuurder van Unizo Limburg Bart Lodewyckx.
 2. Geheelonthouder krijgt vrijspraak na positieve cocaïnetest: “Leg maar eens uit aan je omgeving dat je positief testte, terwijl je onschuldig bent”
  Hasselt

  Geheelont­hou­der krijgt vrijspraak na positieve cocaïne­test: “Leg maar eens uit aan je omgeving dat je positief testte, terwijl je onschuldig bent”

  Hasselaar Fabio Nijssen (46) is bijna een jaar na een positieve cocaïnetest vrijgesproken door de politierechtbank. Vorig jaar werd hij in november door de politie aan de kant gezet en tot zijn eigen grote verbazing testte hij positief op cocaïne. “Terwijl ik nooit drink of drugs gebruik”, zucht hij. “Ik wil graag het debat over zulke testen aangaan met de bevoegde ministers.”