Twintiger Stef Lemmens woont sinds kort in een tiny house achter het vroegere VDAB gebouw in Hasselt. “Ik ben op zoek naar wat ik nodig heb om gelukkig te zijn.”
Volledig scherm
PREMIUM
Twintiger Stef Lemmens woont sinds kort in een tiny house achter het vroegere VDAB gebouw in Hasselt. “Ik ben op zoek naar wat ik nodig heb om gelukkig te zijn.” © Karolien Coenen

Stef (27) ruilt luxewoning in voor zelfgebouwd winkelkar-bamboehuisje van 500 euro: “Ik heb niet veel nodig om gelukkig te zijn”

HasseltEen flink huis met ruime slaapkamers, veel lichtinval en vooral veel luxe: het is al eens de droom van velen, maar eentje die Stef Lemmens (27) allesbehalve najaagt. Zo woont de jongeman sinds januari in een klein ‘winkelkar-bamboehuisje’ op de site van de Hasseltse Scheepvaartkaai. “Hoelang ik er zal wonen, durf ik niet te zeggen. Wie weet krijg ik komende zomer weer een bizar idee dat ik graag wil uittesten.”

 1. Ontdek de mooiste street art van Hasselt: Kurt Bosmans van Street Art Festival neemt ons mee naar 8 kleurrijke kunstwerken
  PREMIUM
  Hasselt

  Ontdek de mooiste street art van Hasselt: Kurt Bosmans van Street Art Festival neemt ons mee naar 8 kleurrijke kunstwer­ken

  Het is zover: de lentezon trakteert ons volgende week op maar liefst 20 graden. Tijd dus om van die warme zonnestralen te genieten, al blijft de vraag waar je heen kunt als je alle wandelpaden in de buurt al hebt ontdekt? Wij vroegen daarom organisator van het elfjarige Street Art Festival Kurt Bosmans om ons mee te nemen langs de acht mooiste streetartwerken van Hasselt. Ons dagelijkse aantal stappen én een vleugje cultuur ineen!
 2. Peter Guelinckx en Bert Longin bundelen de krachten voor nieuw Europees kampioenschap aan het stuur van een Audi
  AUTOSPORT

  Peter Guelinckx en Bert Longin bundelen de krachten voor nieuw Europees kampioen­schap aan het stuur van een Audi

  Half april start een nieuw Europees kampioenschap: de GT2 European Series. Met circuits als Monza, Hockenheim, Silverstone, Spa-Francorchamps en Paul Ricard wordt dat één van de belangrijkste nieuwkomers op de autosportkalender. Hasselaar Peter Guelinckx en Leuvenaar Bert Longin zullen van de partij zijn en dat aan het stuur van een Audi R8 LMS GT2 uit de ateliers van het Limburgse PK Carsport.
 3. Fiets je eigen Parijs-Roubaix: onze reporter test de 8 stevigste kasseienstroken in Limburg
  PREMIUM
  Limburg

  Fiets je eigen Pa­rijs-Rou­baix: onze reporter test de 8 stevigste kasseien­stro­ken in Limburg

  Ook wat bedroefd dat Parijs-Roubaix, normaal afgelopen zondag op de wielerkalender, door het coronavirus is verschoven naar het najaar? Geen paniek: zo heeft u meteen wat extra tijd om zélf over de kasseien te dokkeren. Ook Limburg heeft een paar uitdagende stukken waarop u de Wout van Aert in uzelf kan loslaten. Onze wielerman test acht Limburgse kasseienstroken en deelt - net als in de échte Hellenklassieker - sterren uit.
 1. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug

 2. Aangrijpend: paard Peyo troost kankerpatiënten
  Play

  Aangrij­pend: paard Peyo troost kankerpa­tiën­ten