Hasselt zal schanskorven rond het groen op de Kolonel Dusart parking zetten.
Volledig scherm
Hasselt zal schanskorven rond het groen op de Kolonel Dusart parking zetten. © Stad Hasselt

Stad plaatst schanskorven rond parking Kolonel Dusartplein

HasseltEen aannemer plaatst deze week in opdracht van Stad Hasselt een 50-tal schanskorven rondom de berm tussen de Wijngaardstraat en de bovengrondse parking Dusart. “We willen dit stukje groen beter beschermen tegen foutparkeren en stockage van materiaal”, aldus schepen van Groenonderhoud Laurence Libert (Open Vld). 

 1. Pukkelpop drukt pauzeknop in, lokale verenigingen brengen begrip op voor beslissing: “Gaat festival uiteindelijk niet door? Dan vinden wij wel oplossing om rond te komen”
  PREMIUM
  Hasselt/Sint-Truiden

  Pukkelpop drukt pauzeknop in, lokale verenigin­gen brengen begrip op voor beslissing: “Gaat festival uiteinde­lijk niet door? Dan vinden wij wel oplossing om rond te komen”

  Pukkelpop heeft tijdelijk de opbouw én de ticketverkoop van het festival stilgelegd, in afwachting van meer duidelijkheid rond de teststrategie. Het woord afgelasting wordt niet in de mond genomen, maar het zou wel een domper zijn voor de lokale verenigingen moest dat werkelijkheid worden. Al lijken zij begrip op te kunnen brengen voor dat scenario. “Tien jaar geleden hebben al de storm meegemaakt op Pukkelpop, waarbij er mensenlevens zijn gevallen. Zulke dingen wil je gewoon niet meemaken. Gezondheid en veiligheid staan voor ons altijd voorop”, klinkt het.
 2. Willy Polleunis (73): “In Montreal liep ik de snelste laatste ronde in de olympische finale 5000 meter”
  Atletiek bijna vergeten olympiërs

  Willy Polleunis (73): “In Montreal liep ik de snelste laatste ronde in de olympische finale 5000 meter”

  Willy Polleunis heeft zijn bekendheid mede te danken aan enkele ‘historische’ feiten. Zo verloor hij een BK 10.000m, omdat hij te vroeg juichte, snoepte hij Gaston Roelants een wereldrecord af op de 10 mijl. Maar Willy Polleunis slaagde er tevens in zich driemaal te plaatsen voor de Olympische Spelen met als hoogtepunt een zesde plaats op de 5.000m in Montreal.