Fietspunt krijgt 30 fietsen met bruikbare onderdelen van Stad Hasselt.
Volledig scherm
Fietspunt krijgt 30 fietsen met bruikbare onderdelen van Stad Hasselt. © Fietspunt

Stad Hasselt schenkt 30 afgeschreven fietsen aan Fietspunt

HasseltStad Hasselt schenkt zo’n 30 fietsen aan de sociale tewerkstellingsorganisatie Fietspunt. Die fietsen zijn door schade niet meer geschikt om te gebruiken, maar beschikken wél over bruikbare onderdelen. Het stadsbestuur hoopt zo de fietsonderdelen een tweede leven te geven. 

 1. Red Flame Davina Philtjens: “We zijn klaar om nederlaag in Zwitserland recht te zetten, zo kunnen we als groepswinnaar naar EK”

  Red Flame Davina Philtjens: “We zijn klaar om nederlaag in Zwitser­land recht te zetten, zo kunnen we als groepswin­naar naar EK”

  Dinsdagavond duelleren de Red Flames in Leuven met Zwitserland voor het fel begeerde EK-ticket. De Zwitserse vrouwen tellen in de rangschikking één punt meer dan de Belgen. Enkel een overwinning is voor de Red Flames goed voor een rechtstreekse plaatsing voor het EK in Engeland. Met Davinia Vanmechelen, Julie Biesmans, Justien Odeurs en Davina Philtjens telt Limburg vier mogelijke basisspeelsters bij de Red Flames.
 2. Truienaar steelt patisserie en deelt klap uit nadat hij wordt betrapt: 18 maanden cel
  Sint-Truiden

  Truienaar steelt patisserie en deelt klap uit nadat hij wordt betrapt: 18 maanden cel

  Een 21-jarige Truienaar is bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden en een geldboete van 800 euro nadat hij op 18 september dit jaar bij de AD Delhaize in Sint-Truiden een aantal sandwiches, koffiekoeken en worstenbroodjes stal. Toen een winkelbediende hem daarop aansprak, deelde de beklaagde een slag uit. De man bevond zich in staat van wettelijke herhaling. “Het feit dat de beklaagde voeding stal vanwege het feit dat hij honger had, verleent hem niet het recht geweld te gebruiken wanneer hij betrapt wordt", wordt geoordeeld in het vonnis.
 1. Hasselt zet zich schrap voor opening niet-essentiële winkels: “Cameratoezicht en ons gezond verstand”
  Hasselt

  Hasselt zet zich schrap voor opening niet-essentiële winkels: “Cameratoe­zicht en ons gezond verstand”

  Vanaf dinsdag mogen alle niet-essentiële winkels opnieuw de deuren openen, en ook de handelaars in Hasselt maken zich klaar. Onder strikte coronamaatregelen, weliswaar. Zo zal er (zoals na de eerste lockdown) cameratoezicht zijn in de winkelstraten, maar zullen gemeenschapswachten ook een oogje in het zeil houden. “En we hopen op het gezond verstand van iedereen, zodat onze handelaars kunnen blijven werken en de horeca mag volgen.”
 1. China is gestart met boringen in de maan
  Play

  China is gestart met boringen in de maan

 2. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken