Schepen van Groen Joost Venken stelt het nieuwe buurtproject ‘Let’s Tok’ voor.
Volledig scherm
Schepen van Groen Joost Venken stelt het nieuwe buurtproject ‘Let’s Tok’ voor. © Stad Hasselt

Stad Hasselt plaatst kippenren in Stadspark om buurt te verbinden

HasseltVoor het nieuwe buurtproject ‘Let’s Tok’ plaatst Stad Hasselt binnenkort een kippenren in het Stadspark. Die komt er op de vraag van omwonenden om een plek te creëren waar bewoners en parkbezoekers zich met elkaar kunnen verbinden. Met kippen, want zij zullen ervoor zorgen dat mensen opnieuw (coronaproof) in dialoog met elkaar gaan.

 1. Ondernemers springen op de fiets voor nieuwe campagne UNIZO Limburg: “Velen rijden momenteel de zwaarste rit van hun leven”
  Hasselt

  Onderne­mers springen op de fiets voor nieuwe campagne UNIZO Limburg: “Velen rijden momenteel de zwaarste rit van hun leven”

  Een groot feest op de Dag van de Ondernemer blijft uit door corona. Maar UNIZO Limburg laat die dag niet zomaar aan zich voorbijgaan en pakt daarom uit met een opvallende campagne, die het ondernemerschap extra in de verf zet. Tien Limburgse zelfstandigen hebben daarvoor letterlijk hun beste beentje voor gezet en sprongen op de koersfiets. “Want ondernemen, dat is klimmen en dalen. Je kan ondernemers dan ook vergelijken met echte flandriens. Velen van hen rijden momenteel de zwaarste rit van hun leven.”
 2. Hasselt houdt dialect in leven met nieuw boek ‘Shakespeare èn ‘t (H)essels’
  Hasselt

  Hasselt houdt dialect in leven met nieuw boek ‘Shakespea­re èn ‘t (H)essels’

  In het nieuwe boek ‘Shakespeare èn ‘t (H)essels’ brengen initiatiefnemer Armand Schreurs en negen andere Hasselaren een ode aan de Engelse woordkunstenaar én het dialect van Hasselt. De opbrengst van het boek gaat integraal naar het Jessa Fonds. “Maar de groep Hasselaren die met hun eigen dialect in aanraking komt, wordt steeds kleiner. Daarom zullen we in de toekomst publieke voordrachten organiseren”, aldus schepen van Cultuur Joost Venken.
 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Wen Mukubu en Limburg United ontvangen Phoenix Brussels vol vertrouwen

  Wen Mukubu en Limburg United ontvangen Phoenix Brussels vol vertrouwen

  De competitiestart komt ook voor Limburg United dichterbij. Vrijdagavond staat de laatste oefenwedstrijd op het menu met de komst van Phoenix Brussels. De boys van coach Sacha Massot speelden, na een mindere start van de voorbereiding, de laatste twee wedstrijden sprankelend basketbal met overwinningen tegen Kangoeroes Mechelen en Spirou Charleroi. Telkens was er een beresterke kapitein Wen Mukubu. United is dan ook klaar om Brussels vol vertrouwen te ontvangen.
 1. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?

 2. André Hazes Junior wil deze Hedwig wel heel graag in zijn 'The Voice Senior'-team
  Play

  André Hazes Junior wil deze Hedwig wel heel graag in zijn 'The Voice Senior'-team