De stad Hasselt werkte samen met de hogeschool UCLL een e-Drempelmeter uit om het verenigingsaanbod beter naar kwetsbare gezinnen te brengen.
Volledig scherm
De stad Hasselt werkte samen met de hogeschool UCLL een e-Drempelmeter uit om het verenigingsaanbod beter naar kwetsbare gezinnen te brengen. © Borgerhoff

Stad Hasselt en UCLL sporen obstakels voor kwetsbare gezinnen op met e-Drempelmeter

HasseltDe e-Drempelmeter, een elektronische toegankelijkheidsscan, is klaar om uitgerold te worden over heel Vlaanderen. De stad Hasselt en de hogeschool UCLL werkten daarvoor twee jaar lang intensief samen. Zij komen nu met een reeks hulpmiddelen voor andere lokale besturen in Vlaanderen om hun aanbod toegankelijker te maken voor de meest kwetsbare doelgroepen. Zeker in coronatijden. 

 1. Luc (63) speelt al meer dan 25 jaar ‘Ambiorix’: “Een hondje plaste op mijn voeten, maar ik hield me stil”
  PREMIUM
  Hasselt/Tongeren

  Luc (63) speelt al meer dan 25 jaar ‘Ambiorix’: “Een hondje plaste op mijn voeten, maar ik hield me stil”

  Hasselaar Luc Motmans (63) heeft geen alledaagse hobby, hij vertolkt al meer dan 25 jaar Ambiorix, als levend standbeeld. Een job die veel geduld vraagt. “Drie uur lang moet ik worden geschminkt en als beeld worden aangekleed. Vervolgens kost het veel energie om stil te blijven staan, maar ik geniet er altijd weer van om mensen te laten schrikken", vertelt hij.
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw