Experts maken zich al langer zorgen om de betrouwbaarheid van de camera's van de Chinese staatsfabrikant Hikvision. (Illustratiebeeld)
Volledig scherm
PREMIUM
Experts maken zich al langer zorgen om de betrouwbaarheid van de camera's van de Chinese staatsfabrikant Hikvision. (Illustratiebeeld) © AFP

Stad Hasselt bant alle 50 omstreden Chinese camera’s: “Een audit over onze beveiliging gaf de doorslag”

HasseltDe stad Hasselt zal alle 50 bewakingscamera’s van de Chinese staatsfabrikant Hikvision uit zijn gebouwen verwijderen. De reden: de vrees voor bespieding, aangezien de camera’s gezichten kunnen herkennen, geluid opnemen en volgens experts gelinkt zijn aan de Chinese overheid. 

  1. Lamborghini klopt Audi in strijd om polepositie in 24 Hours of Zolder
    Autosport

    Lamborghi­ni klopt Audi in strijd om poleposi­tie in 24 Hours of Zolder

    Oost-Vlaming Cedric Wauters heeft in Zolder voor een verrassing van formaat gezorgd door de polepositie te pakken voor de 44ste editie van de 24 Hours of Zolder. De Lamborghini-rijder was vijf duizendsten sneller dan Dries Vanthoor in de PK Carsport Audi R8 LMS GT2, de gedoodverfde favoriet voor deze oefening tegen de chrono. Kevin Abbring zette de RedAnt Porsche 992 GT3 op de derde plaats. In GTB was het de jeugd aan de macht, met Arthur Peters in de Tip Top Rent Porsche Cayman GT4. Nog een jong talent, Jarno D’Hauw, was de snelste man in toerisme TA met de JJ Motorsport BMW M2 CS, terwijl in TB de polepositie naar Vincent Convents en Convents Racing Team ging, met een BMW 325i.