Onder meer op het Groenplein in Hasselt werden gedichten voorgelezen.
Volledig scherm
Onder meer op het Groenplein in Hasselt werden gedichten voorgelezen. © Karolien Coenen

Stad eert dialect met ‘Hesselse gedichten’ doorheen het centrum

HasseltNog tot en met het weekend staat Hasselt in het teken van het Hasseltse dialect. “We willen met de ‘Wieëk van ‘t (H)essels’ het dialect van onze stad opnieuw afstoffen en onder de aandacht brengen. Taal is de lijm die ons sociaal weefsel samenhoudt. Dat moeten we koesteren”, aldus burgemeester Steven Vandeput (N-VA).

 1. Vier pas geopende winkels in volle coronacrisis gaan de solden tegemoet: “Weer extra reden voor mensen om ons te ontdekken”
  PREMIUM
  Hasselt

  Vier pas geopende winkels in volle coronacri­sis gaan de solden tegemoet: “Weer extra reden voor mensen om ons te ontdekken”

  Heel wat handelaars staan klaar om hun gemiste inkomsten na een moeilijke coronaperiode in te halen tijdens de solden, en ook de vier pas geopende winkels in Hasselt verheugen zich op volk in de stad. Zo openden kleding- en accessoirewinkels ‘Gisy’ en ‘DiVine’ hun deuren nog maar voor het eerst in december, en ook parfumwinkel ‘éLiXSir’ en het nieuwe pand van ‘Lily Louise’ doken in volle coronacrisis in de binnenstad op. Hoe belangrijk wordt deze soldenperiode voor hen? Onze redactie ging op bezoek.
 2. Twee zestigers gewond bij ongeval aan Varkensmarkt
  Diepenbeek

  Twee zestigers gewond bij ongeval aan Varkens­markt

  Bij een ongeval in Diepenbeek zijn maandagmiddag twee mensen gewond geraakt. Het voorval speelde zich af omstreeks 11 uur ter hoogte van een Varkensmarkt. De 64-jarige bestuurster van een personenwagen kwam om een onbekende reden in aanrijding met een fietsster en een terras van een bistro. Ze raakte daarbij enkele geparkeerde voertuigen. De bestuurster werd lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de fietsster, een 61-jarige vrouw uit Diepenbeek, kwam door de aanrijding ten val en raakte lichtgewond.