Onder meer op het Groenplein in Hasselt werden gedichten voorgelezen.
Volledig scherm
Onder meer op het Groenplein in Hasselt werden gedichten voorgelezen. © Karolien Coenen

Stad eert dialect met ‘Hesselse gedichten’ doorheen het centrum

HasseltNog tot en met het weekend staat Hasselt in het teken van het Hasseltse dialect. “We willen met de ‘Wieëk van ‘t (H)essels’ het dialect van onze stad opnieuw afstoffen en onder de aandacht brengen. Taal is de lijm die ons sociaal weefsel samenhoudt. Dat moeten we koesteren”, aldus burgemeester Steven Vandeput (N-VA).

 1. LEVENSVERHAAL: Ex-speler en jeugdtrainer van Sporting Hasselt Johan Driesen (49) overleden: “Hij trok meteen de aandacht met zijn lange haren, en zeker met zijn sterke mentaliteit”
  PREMIUM
  Hasselt

  LEVENSVER­HAAL: Ex-speler en jeugdtrai­ner van Sporting Hasselt Johan Driesen (49) overleden: “Hij trok meteen de aandacht met zijn lange haren, en zeker met zijn sterke mentali­teit”

  Jeugdtrainer bij Sporting Hasselt Johan Driesen is zopas op amper 49-jarige leeftijd overleden. Driesen speelde zelf in zijn tienerjaren vier seizoenen in het eerste elftal mee, waarna hij een transfer naar STVV versierde. Een verlammend verkeersongeluk maakte een einde aan die carrière, maar zelfs een rolstoel hield Driesen niet weg van het veld. “Hij bleef altijd strijdlustig en positief, maar helaas heeft hij zijn laatste gevecht niet kunnen winnen. Dit is een enorme schok voor onze voetbalfamilie”, aldus de club.
 2. Gewelddadige dief uit Maasmechelen veroordeeld tot 14 maanden celstraf
  Hasselt

  Gewelddadi­ge dief uit Maasmeche­len veroor­deeld tot 14 maanden celstraf

  De Hasseltse correctionele rechtbank heeft een 35-jarige man uit Maasmechelen veroordeeld tot een effectieve celstraf van 14 maanden en een boete van 8.000 euro voor een diefstal met geweld en inbreuken op de drugswet. Hij had een gereedschapskoffer gestolen, maar werd daarbij op heterdaad betrapt. Toen de eigenaar hem wilde tegenhouden, stelde de Maasmechelaar zich agressief op en ontstond er een schermutseling.