Zowel traiteur Quetin (links) als slagerij Geerts (rechts) in Hasselt zitten met de handen in het haar doordat ze maar geen personeel vinden.
Volledig scherm
PREMIUM
Zowel traiteur Quetin (links) als slagerij Geerts (rechts) in Hasselt zitten met de handen in het haar doordat ze maar geen personeel vinden. © Mine Dalemans

Slager Geerts en traiteur Quetin in Hasselt snoeien noodgedwongen in eindejaarsmenu: “Pijnlijk, maar zonder personeel lukt het ons niet”

HasseltVoor de slagers en traiteurs wordt het een moeilijke feestperiode. Zo moet slagerij Geerts op de Hasseltse Zuivelmarkt al in de eindejaarsfolder snoeien, “puur omdat we geen personeel vinden", zuchten zaakvoerders Thierry Geerts (41) en zijn vrouw Mieke Vanderstraten (41). De broers Anthony (42) en Frédéric Mestré (46) van traiteur Quetin zien dan weer geen einde aan hun zoektocht naar een vaste kok. “Vinden we die niet op tijd, dan moeten ook wij ons aanbod beperken.”

  1. UHasselt ontvangt 300.000 euro voor onderzoek naar dementie: “Alweer een stapje dichter bij levensbelangrijke therapie”
    PREMIUM
    Hasselt

    UHasselt ontvangt 300.000 euro voor onderzoek naar dementie: “Alweer een stapje dichter bij levensbe­lang­rij­ke therapie”

    Welke rol speelt het vetmetabolisme in de hersenen bij personen met dementie? En kunnen we dat metabolisme positief beïnvloeden door medicatie of door onze levensstijl aan te passen? Dat onderzoekt de onderzoeksgroep Neurologie van UHasselt-professor Ilse Dewachter (BIOMED) met steun van de Stichting Alzheimer Onderzoek, die 300.000 euro aan het onderzoek schenkt.