Sinterklaas komt over twee weken opnieuw naar Hasselt (archiefbeeld).
Volledig scherm
Sinterklaas komt over twee weken opnieuw naar Hasselt (archiefbeeld). © Mine Dalemans

Sinterklaas komt op 6 november naar Hasselt

HasseltNa een lange reis vanuit Spanje meert de Sint met zijn Pieten aan in Hasselt met hun boot op zaterdag 6 november. “Iedereen is dan van harte welkom om het gezelschap een warm intrede te bezorgen aan de Kanaalkom vanaf 13 uur”, laat de stad weten.

 1. Hasselt, Diepenbeek en Zonhoven schakelen jobcoach wijk-werken in voor 3.669 werkzoekenden
  Hasselt

  Hasselt, Diepenbeek en Zonhoven schakelen jobcoach wijk-wer­ken in voor 3.669 werkzoeken­den

  De stad Hasselt heeft samen met de gemeenten Diepenbeek en Zonhoven via de projectvereniging Wijk-werken Midden Limburg een jobcoach wijk-werken aangeworven. Zij moet de 3.669 niet-werkende werkzoekenden in de gemeenten vlotter begeleiden naar een duurzame job. Bedrijven en gemeenten die beroep doen op zo’n wijk-werker, betalen mee aan het systeem. “Zo investeren bedrijven en gemeenten mee in kansen voor langdurige werkzoekenden”, klinkt het.
 2. Versuz stoomt zich klaar om feestgangers met coronapas en negatieve sneltest te ontvangen: “Eigen testcentrum mét dj moet sfeer erin houden”
  PREMIUM
  Hasselt

  Versuz stoomt zich klaar om feestgan­gers met coronapas en negatieve sneltest te ontvangen: “Eigen testcen­trum mét dj moet sfeer erin houden”

  Ook de Versuz in Hasselt maakt zich klaar om vanaf deze zaterdagavond enkel nog feestgangers met een geldige coronapas én een negatieve sneltest te ontvangen. Die test wordt net voor het betreden van de discotheek afgelegd, en dat in een speciaal testcentrum met een capaciteit van 110 bezoekers tegelijk. Zo liggen er alvast 30.000 gratis sneltesten klaar. “Zouden we hen laten betalen, dan kregen we al helemaal niemand meer over de vloer", aldus uitbater Yves Smolders.