Rouwdeskundige Lies Scaut geeft het eerste boek aan leerkracht Gert Stas van Hasp-O Zepperen.
Volledig scherm
PREMIUM
Rouwdeskundige Lies Scaut geeft het eerste boek aan leerkracht Gert Stas van Hasp-O Zepperen. © Karolien Coenen

Rouwdeskundige Lies Scaut schrijft draaiboek voor overlijdens op school: “Maar één kans om leerlingen goed op te vangen”

Sint-TruidenTwee jaar geleden stapte de 16-jarige Erin Timmermans uit het leven. Op haar school Hasp-O Zepperen sloeg het nieuws in als een bom, maar tegelijkertijd probeerden de leerlingen en leerkrachten samen met de hulp van rouwdeskundige Lies Scaut om te gaan met het verlies en het verdriet. Twee jaar later brengt Scaut een draaiboek rond ‘rouw in de klas' uit. “Hopelijk hebben scholen het boek nooit nodig, maar het ís er en dat is noodzakelijk.”

 1. KRC Genk Ladies blijft verbazen en wint nu ook tegen leider en titelkandidaat OHL: “Met deze overwinning bewijzen we dat we iedereen aankunnen”
  VROUWENVOETBAL Super League

  KRC Genk Ladies blijft verbazen en wint nu ook tegen leider en titelkandi­daat OHL: “Met deze overwin­ning bewijzen we dat we iedereen aankunnen”

  KRC Genk blijft aan het feest. Nadat KRC Genk Ladies zich vorig week plaatste voor de finale van de Beker van België, namen de Genkies zaterdag de maat van leider OHL in de eerste speelweek van play-off 1. Uitblinkster Lisa Petry zette voor de rust tweemaal de netten bol. In een pittige tweede helft stak de leider een extra tandje bij en drukte Genk achteruit. Een prima keepende Aukje van Seijst hield haar team met meerdere knappe reddingen overeind. Verder dan de aansluitingstreffer van Cranshoff raakte OHL niet. “De trainer schoof me van de rechterflank naar de spits. Het bleek een juiste keuze. Met deze zege bewijzen we dat we de top aankunnen en mikken dan ook voluit op een derde plaats”, genoot Lisa Petry na afloop.
  Genk
 2. Uniek onderzoek op duizenden skeletten geeft opmerkelijk resultaat: “Volwassenen én kinderen hadden last van slijtage aan de rug”
  PREMIUM

  Uniek onderzoek op duizenden skeletten geeft opmerke­lijk resultaat: “Volwasse­nen én kinderen hadden last van slijtage aan de rug”

  Meer dan 3.000 skeletten die vanaf 2018 werden opgegraven aan de Groenmarkt in Sint-Truiden geven vandaag een uniek beeld van de oude bewoners. “Sommigen kregen het duidelijk zwaar te verduren”, zegt Natasja De Winter van archeologisch bureau Aron BV, dat op een groot deel van de skeletten onderzoek voerde. En wat met de mirakels die van Sint-Truiden even een hotspot maakten?
  Sint-Truiden
 3. Patro Eisden wint tegen Mandel en blijft op promotiekoers: “21 wedstrijden van de 29 gewonnen, dat zijn unieke statistieken”
  VOETBAL EERSTE NATIONALE

  Patro Eisden wint tegen Mandel en blijft op promotie­koers: “21 wedstrij­den van de 29 gewonnen, dat zijn unieke statistie­ken”

  Patro Eisden blijft op promotiekoers. De Maaslanders speelden een prima eerste helft en ondervonden weinig tegenstand van hekkensluiter Mandel. Ondanks de vele doelkansen bleef de marge bij de rust beperkt tot twee doelpunten. In de tweede helft liep het wat stroever en speelde Eisden te onzuiver om de kloof verder uit te diepen. Door het verlies van Luik in Francs Borains, deed de leider weer goede zaken. Het verschil met de nummer twee bedraagt nu acht punten. Luik telt wel een wedstrijd minder. Sam Bruce deed na drie maanden afwezigheid in de tweede helft zijn wederoptreden. “Ik vroeg tegen Mandel een zakelijke overwinning en die kwam er. Met 21 overwinningen op 29 wedstrijden zetten we formidabele cijfers neer”, klonk trainer Stijnen tevreden.
  Maasmechelen