De Blue Bike. (Illustratiebeeld)
Volledig scherm
De Blue Bike. (Illustratiebeeld) © Marc Baert

Ritje met Blue Bike in Hasselt kost vanaf deze maand 3,50 euro voor 24 uur

HasseltHasselaren en reizigers die een Blue Bike-deelfiets aan het station willen gebruiken, betalen vanaf deze maand een nieuw tarief. Zo komt de prijs voortaan neer op 3,50 euro om de fiets 24 uur te kunnen gebruiken.

 1. Agressie tegen buschauffeurs steeg met 20 procent: “Proefproject met bodycams voor controleurs opgestart”
  PREMIUM

  Agressie tegen buschauf­feurs steeg met 20 procent: “Proefpro­ject met bodycams voor contro­leurs opgestart”

  Vorig jaar waren er bij De Lijn meer dan 2.250 situaties van agressie tegen een buschauffeur, een stijging met ruim 20 procent over heel Vlaanderen. Naar aanleiding van de recente zware agressie tegen een chauffeur in Genk, laat minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) weten dat er proefprojecten lopen met bodycams bij controleurs. “We nemen heel wat maatregelen om de strijd tegen agressie aan te gaan", klinkt het.
  Genk
 2. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.