Quiche Café in Hasselt.
Volledig scherm
PREMIUM
Quiche Café in Hasselt. © Karolien Coenen

RESTOTIP. Quiche Café in Hasselt: “We komen recht van de schoolbanken”

HasseltZot van quiche en verlekkerd op bagels? Dan moet je wellicht bij Quiche Café in Hasselt zijn. In alle stilte nét voor de coronacrisis wisselde de zaak van uitbaters. Het jonge koppel Gijs Vanendert  en Jolien Govaerts, komen recht van de schoolbanken, maar gaan er volop voor. “Dit is ons kindje, alleen adopteerden we het", klinkt het. Wij gingen langs.

 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Tennisclub Leopold viert 100-jarig bestaan met reünie, podcast en festival: “Sommige leden hebben zelfs overgrootouders die hier nog tennisten”
  Sint-Truiden

  Tennisclub Leopold viert 100-jarig bestaan met reünie, podcast en festival: “Sommige leden hebben zelfs overgroot­ou­ders die hier nog tennisten”

  Honderden ex-leden, ex-voorzitters, huidige leden en sympathisanten van de Truiense tennisclub Leopold vierden afgelopen weekend het 100-jarig bestaan van de club. “We noemen onze viering 100 jaar De Piste als verwijzing naar de geweldige geschiedenis van de club en de plek waar alles voor ons begon", vertelt voorzitter Kris Peters. “Maar we zijn nog lang niet klaar met vieren: in september vieren we onze verjaardag écht met festival Grand Slam Legends.”
 3. Genkenaar Dogan Ercan (26) is baas van negen escaperooms en drie horecazaken: “Op mijn veertiende speelde ik AliExpress op de speelplaats met een brooddoos vol gadgets te koop”
  PREMIUM
  Genk/Hasselt

  Genkenaar Dogan Ercan (26) is baas van negen escaper­ooms en drie horecaza­ken: “Op mijn veertiende speelde ik AliExpress op de speel­plaats met een brooddoos vol gadgets te koop”

  26 jaar, zes horecazaken uit de grond gestampt en negen escaperooms op zijn naam in alle hoeken van het land: dat Genkenaar Dogan Ercan leeft voor ondernemen, is duidelijk. Als tiener begon hij met het verkopen van gadgets op de speelplaats om niet veel later een eigen kledinglijn op te starten. “Alleen wie durft, kan exponentieel groeien. En laat dat nu net een van mijn sterke én tegelijkertijd ook mindere kanten zijn”, lacht Dogan.