Centrummanager van de Stad Hasselt Ben Croonenborghs (links) en Retail Manager Quartier Bleu Steven Bervoets (rechts) blikken terug op één jaar Quartier Bleu, in relatie tot Hasselt centrum.
Volledig scherm
PREMIUM
Centrummanager van de Stad Hasselt Ben Croonenborghs (links) en Retail Manager Quartier Bleu Steven Bervoets (rechts) blikken terug op één jaar Quartier Bleu, in relatie tot Hasselt centrum. © Karolien Coenen

REPORTAGE. Hoe één jaar Quartier Bleu aanslaat bij de Hasselaar: “Opening in mineur, maar met meer dan 3 miljoen bezoekers eindelijk op koers”

HasseltSinds de zomer van 2020 heeft de Hasseltse binnenstad er met Quartier Bleu een splinternieuwe winkel-, woon- én horecaboulevard bij. Liefst 87 procent van alle winkels en horecazaken is al volledig ingenomen, en ook de gloednieuwe ‘Pontoon’-appartementen met uitzicht op het water worden op 24 oktober gelanceerd. Al blijft de vraag hoe de volledig omgevormde boulevard met een prijskaartje van 200 miljoen euro na één jaar door de Hasselaren wordt gesmaakt.

 1. Verplichte coronapas, meer wandelruimte en véél kerstsfeer: Winterland Hasselt stoomt zich klaar voor dertiende editie
  PREMIUM
  Hasselt

  Verplichte coronapas, meer wandelruim­te en véél kerstsfeer: Winterland Hasselt stoomt zich klaar voor dertiende editie

  Winterland is klaar om vanaf zaterdag 20 november tot en met zondag 9 januari het Hasseltse Kolonel Dusartplein om te bouwen tot grootste kerstmarkt van Limburg. Die kon vorig jaar niet zoals vanouds doorgaan vanwege corona, maar keert nu terug voor een dertiende editie. “Coronaproof weliswaar, want elke bezoeker moet een Covid Safe Ticket aantonen om van de kerstsfeer te kunnen genieten", waarschuwt de organisatie.
 2. Meisje blijft op zetel van vriendin slapen na nachtje uit en wordt betast door vijftiger
  Lummen

  Meisje blijft op zetel van vriendin slapen na nachtje uit en wordt betast door vijftiger

  Een 50-jarige man uit Lummen is veroordeeld tot 42 maanden cel nadat hij een vriendin van zijn dochter betastte. Het slachtoffer bleef na een nachtje uit slapen op de zetel. Toen ze wakker werd, voelde ze hoe de man haar aan het betasten was. “Ah slaapkop”, zei hij laconiek, waarna hij de hond meenam en het appartement verliet. De beklaagde had naar eigen zeggen al dertien pinten gedronken en zei dat hij ook niet wist wat hem overkwam. Hij volgt therapie en moet die ook blijven volgen. Daarom werden dertig maanden van zijn celstraf met uitstel uitgesproken. Verder wordt hij ook voor vijf jaren uit de rechten ontzet.