Jessie Van Eetvelde (40) met haar twee zoontjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Jessie Van Eetvelde (40) met haar twee zoontjes. © Sebastian Backhaus

Rechtbank veroordeelt drie personen tot vijf jaar cel voor deelname aan terroristische groep

HasseltDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag drie personen in verschillende dossiers bij verstek veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar. De onmiddellijke aanhouding werd ook telkens bevolen. De drie waren allen schuldig aan dezelfde tenlastelegging: deelname aan enige activiteit van een terroristische groep. Eén van hen is Jessie Van Eetvelde (42). Zij zit met haar twee kinderen in het vluchtelingenkamp Al-Hol in Syrië.

 1. Aspergeboerin krijgt twee jaar cel voor cannabisplantage en xtc-labo in haar kwekerij: “Zij stond aan de basis van de illegale drugsproductie”
  PREMIUM
  Dilsen-Stokkem

  Aspergeboe­rin krijgt twee jaar cel voor cannabis­plan­ta­ge en xtc-labo in haar kwekerij: “Zij stond aan de basis van de illegale drugspro­duc­tie”

  De 55-jarige Bocholtse die in 2015 samen met haar intussen overleden man H. een aspergekwekerij uitbaatte op domein Schootsheide in Elen (Dilsen-Stokkem) is veroordeeld tot een celstraf van twee jaar omdat ze enkele Nederlanders een cannabisplantage en een XTC-labo liet opzetten in een loods en een stal op haar domein. De illegale drugsproductie en -verkoop leverde bijna 300.000 euro op. Zelf had de vrouw de vrijspraak gevraagd omdat ze niets afwist van de drugs. De strafrechtbank volgde niet. “Zonder haar tussenkomst was dit onmogelijk geweest.”
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch