Politie CARMA – met hoofdkantoor in Genk – heeft 311 agenten in uniform en een recherche van maar liefst 53 personen.
Volledig scherm
Politie CARMA – met hoofdkantoor in Genk – heeft 311 agenten in uniform en een recherche van maar liefst 53 personen. © Tony Van Galen

“Rechercheteam van drie personen niet van deze tijd”: gouverneur pusht politiezones richting fusie

Als het van gouverneur Herman Reynders (sp.a) afhangt, fusioneren de politiezones in Limburg nog liever vandaag dan morgen. Korpsen moeten volgens hem uit minstens 200 agenten bestaan. “Kleine recherches van drie man zijn niet bestand tegen de hedendaagse criminaliteit", vertelt hij.

5 reacties

 • Marcel de Vrome

  1 jaar geleden
  Wanneer Brussel?
 • willem merken

  1 jaar geleden
  Hoe groot is New- York en hoeveel politiezones zijn er? Stel gewoon terug landelijke politie aan 1 per 1000 inwoners, die contact hebben met de inwoner, meedoen met de plaatselijke verenigingen en daarboven een politiemacht ( rijkswacht).
 • wim CLAES

  1 jaar geleden
  waarom de federale politie en de lokale politie niet hun recherche volgens dezelfde manier inrichten snap ik niet. een federale recherche en een lokale recherche bvb per gerechtelijk arrondissement. vlaams- brabant bvb 2, leuven en halle- vilvoode. ik snap wel meer niet aan de politie, 8400 commissarissen en hoofdcommissarissen voor 42000 man bvb, de rijkswacht had 28 kolonels (luit-en full) voor 14000 man.
 • Freddy De Vos

  1 jaar geleden
  Goed plan, doen!
 • patrick vanherberghen

  1 jaar geleden
  Toch één die een beetje inzicht heeft! 200 man is inderdaad een minimum-norm voor een korps.
 1. Klanten van schoenenwinkel SUMOR Par elle betalen voortaan ook met bitcoin: “Altijd de nieuwste trends achterna, dus ook de cryptomunt”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Klanten van schoenen­win­kel SUMOR Par elle betalen voortaan ook met bitcoin: “Altijd de nieuwste trends achterna, dus ook de cryptomunt”

  Gloednieuwe schoenen of een leren handtas betalen met bitcoin: het kan bij SUMOR Par elle in Sint-Truiden. Die schoenenwinkel nam zaakvoerder Lenny Schoofs (39) net voor de eerste lockdown samen met echtgenote Ellen (39) over van zijn moeder, maar ook in bizarre tijden blijven zij hun klanten verrassen. “Of klanten die bitcoin ook effectief uitproberen? Ik dacht dat we daar nog jaren op moesten wachten, maar ze zijn duidelijk enthousiast”, lachen de zaakvoerders.
 1. Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"
  Play

  Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"

 2. Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevonden
  Play

  Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevon­den