Pukkelpop gaat vanaf maandag de constructies op de festivalweide in Kiewit afbreken.
Volledig scherm
Pukkelpop gaat vanaf maandag de constructies op de festivalweide in Kiewit afbreken. © Mine Dalemans

Pukkelpop gaat constructies op terrein vanaf maandag afbouwen

 1. Pukkelpop trekt streep door muziekfestival, Extrema Outdoor gaat wel door: “Binnenkort meer duidelijkheid rond teststrategie”
  PREMIUM
  Houthalen-Helchteren

  Pukkelpop trekt streep door muziekfes­ti­val, Extrema Outdoor gaat wel door: “Binnenkort meer duidelijk­heid rond teststrate­gie”

  Terwijl Pukkelpop valt over de teststrategie en officieel de handdoek in de ring gooit, kan Extrema Outdoor wel doorgaan. De organisatie mikt op vrijdag op 15.000 bezoekers, zaterdag en zondag ontvangen ze tot wel 25.000 festivalgangers. “Doordat ons festival pas midden september plaatsvindt, zullen de meeste mensen vermoedelijk al volledig gevaccineerd zijn.”
 2. Jessa Ziekenhuis wil elf huizen en bouwgrond kopen om plaats te maken voor nieuwbouw van 85 meter hoog, maar tegen de wil van bewoners: “Plots moeten we ons leven helemaal opnieuw inrichten”
  PREMIUM
  Hasselt

  Jessa Ziekenhuis wil elf huizen en bouwgrond kopen om plaats te maken voor nieuwbouw van 85 meter hoog, maar tegen de wil van bewoners: “Plots moeten we ons leven helemaal opnieuw inrichten”

  Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt heeft plannen om elf woningen en één bouwgrond te kopen in de Salvatorstraat. Met die extra ruimte wil het ziekenhuis een duurzame ontsluiting creëren voor het nieuwe ziekenhuis dat vanaf midden 2024 op de Salvatorsite gebouwd wordt. “Onteigeningen zijn het niet, want elke eigenaar krijgt de keuze", zegt Jessa. “Maar het is geen keuze meer als we plots in een werf, middenin verkeersdrukte en in de schaduw van een 85 meter hoog gebouw moeten wonen”, reageren de bewoners.