Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Mine Dalemans

Protocolakkoord moet het binnenkort lastiger maken voor Hasseltse snelheidsduivels

HasseltOndanks verscherpt toezicht ontvangt de politiezone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) nog geregeld meldingen over straatracers. Vooral in de nachtelijke uren zijn de Groene Boulevard en de Banneuxwijk aantrekkelijke ‘circuits’. Daarom wordt er aan een protocolakkoord gewerkt om snelheidsduivels harder aan te pakken. 

  1. Geen lege brooddozen meer op drie Limburgse scholen dankzij deze bakker: “Ouders staan opgetut aan de schoolpoort, maar geven hun kind koude frieten mee”
    PREMIUM
    Houthalen-Helchteren

    Geen lege brooddozen meer op drie Limburgse scholen dankzij deze bakker: “Ouders staan opgetut aan de school­poort, maar geven hun kind koude frieten mee”

    Een maand geleden lanceerde bakker Kenny Van Hoesen het aanbod om zijn ‘broodoverschot’ aan het einde van de dag weg te schenken aan scholen. Hij hoorde immers dat er steeds meer kinderen met een lege brooddoos naar school komen, en hoopt zo zijn steentje bij te dragen om het probleem weg te werken. “De reacties waren massaal. Intussen werk ik met drie Limburgse scholen samen, in Genk, Zonhoven en Peer”, zegt Kenny, die uitlegt hoe het systeem werkt.