Het culinair wereldfeest 'Amuse' keert terug naar Hasselt (archiefbeeld).
Volledig scherm
Het culinair wereldfeest 'Amuse' keert terug naar Hasselt (archiefbeeld). © Mine Dalemans

Projecten in het zuiden steunen? Culinair wereldfeest ‘Amuse’ keert deze maand terug naar Domein Kiewit

HasseltStad Hasselt organiseert op zondag 19 september op Domein Kiewit de tiende editie van het gratis culinair wereldfeest ‘Amuse’. “Al een decennium lang steunen duizenden Hasselaren zo verschillende projecten in het zuiden”, zegt schepen van Mondiale Samenwerking Joost Venken (RoodGroen+).

  1. REPORTAGE. Hoe één jaar Quartier Bleu aanslaat bij de Hasselaar: “Opening in mineur, maar met meer dan 3 miljoen bezoekers eindelijk op koers”
    PREMIUM
    Hasselt

    REPORTAGE. Hoe één jaar Quartier Bleu aanslaat bij de Hasselaar: “Opening in mineur, maar met meer dan 3 miljoen bezoekers eindelijk op koers”

    Sinds de zomer van 2020 heeft de Hasseltse binnenstad er met Quartier Bleu een splinternieuwe winkel-, woon- én horecaboulevard bij. Liefst 87 procent van alle winkels en horecazaken is al volledig ingenomen, en ook de gloednieuwe ‘Pontoon’-appartementen met uitzicht op het water worden op 24 oktober gelanceerd. Al blijft de vraag hoe de volledig omgevormde boulevard met een prijskaartje van 200 miljoen euro na één jaar door de Hasselaren wordt gesmaakt.